Apeliacinis teismas atmetė už prekybą poveikiu nuteistų dviejų moterų skundus

Vilniaus apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė dviejų moterų, už kyšį žadėjusių neva paveikti teisėsaugos pareigūnus, apeliacinius skundus ir paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo jos buvo pripažintos kaltomis dėl prekybos poveikiu. Joms teismas bendrai skyrė 34 tūkst. eurų baudas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiųjų tyrimų tarnyba

Apr 18, 2023, 4:19 PM, atnaujinta Apr 18, 2023, 4:23 PM

Pirmosios instancijos – Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, nustatė, kad vilnietės V.K. ir R.L., pasinaudodamos savo tariama įtaka teisėsaugos pareigūnams, reikalavo duoti ir savo naudai paėmė 5 tūkst. eurų kyšį. Kyšis buvo reikalautas ir vėliau gautas iš asmens, nepagrįstai jam žadant paveikti teisėsaugos pareigūnus, kad pagal asmens pareiškimą būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas, o jo atžvilgiu atliekami ikiteisminiai tyrimai nutraukti.

Tyrimo metu tarp nuteistų moterų ir teisėsaugos pareigūnų, kuriuos jos neva žadėjo paveikti, jokių realių ir pagrįstų ryšių nenustatyta.

V.K. skirta 18 tūkst. eurų bauda, R.L. – 16 tūkst. eurų bauda. R.L. buvo pripažinta kalta ir dėl neteisėto disponavimu šaunamuoju ginklu.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo baigtas 2021 m. rugpjūtį, jį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinės tyrimų valdybos pareigūnai.

Apeliacinės instancijos teismo nuosprendis yra įsiteisėjęs. Sprendimas gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.