Kūno kalbą perpratę pasieniečiai demaskavo dokumento klastotę pirkusį lietuvį

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė reisu iš Jungtinės Karalystės atskridusį lietuvį, kuris turėjo suklastotą, įtariama, šios šalies vairuotojo pažymėjimą. Dokumentų patikros metu keleivis vengė akių kontakto su juo bendravusiu VSAT pareigūnu.

 Klastotė.<br> VSAT nuotr.
 Klastotė.<br> VSAT nuotr.
 Klastotė.<br> VSAT nuotr.
 Klastotė.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Apr 18, 2023, 2:57 PM, atnaujinta Apr 18, 2023, 3:00 PM

Penktadienį vėlai vakare Kauno oro uoste dirbę VSAT pareigūnai tikrino reisu iš Londono atskridusių asmenų dokumentus. Kontrolės metu pasieniečiams įtarimų sukėlė vienas 27-erių keleivis, Jungtinėje Karalystėje gyvenantis Lietuvos pilietis. Bendraudamas su patikrą vykdžiusiu VSAT pareigūnu, vyras akivaizdžiai jaudinosi, vengė akių kontakto. Dėl to buvo nuspręsta atidžiau apžiūrėti ir atvykusiojo daiktus.

Nuojauta pasieniečių neapgavo: piniginėje rastas neva Jungtinėje Karalystėje vyro vardu išduotas vairuotojo pažymėjimas greičiausiai – klastotė. VSAT pareigūnai keleivį sulaikė ir atvesdino į Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkto patalpas. Sulaikytasis pasieniečiams paaiškino, kad vairuotojo pažymėjimą už 1 300 svarų įsigijo Anglijoje.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai įstatymas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.