Pasvalio įmonė siūlo 10 tūkst. eurų premiją: manė, kad turi saugotis paukščių, o pakenkė žmonės

Vandalai Pasvalyje veikiančioje įmonėje „Kurana“ naktį supjaustė 16 iš 21 rankovės, kuriose hermetiškai buvo laikomi drėgni kukurūzai, skirti etanoliui gaminti. Kiekvienos rankovės ilgis siekė 70–90 metrų.

Vandalai Pasvalyje veikiančioje įmonėje „Kurana“ naktį supjaustė 16 iš 21 rankovės, kuriose hermetiškai buvo laikomi drėgni kukurūzai, skirti etanoliui gaminti.
Vandalai Pasvalyje veikiančioje įmonėje „Kurana“ naktį supjaustė 16 iš 21 rankovės, kuriose hermetiškai buvo laikomi drėgni kukurūzai, skirti etanoliui gaminti.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2023, 10:52 PM

„Manėme, kad paukščių reikia saugotis, bet, pasirodo, reikia ir žmonių“, – sakė „Kuranos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Razmus.

Bendrovė gamina bioetanolį, biodujas, elektrą, šilumos energiją, trąšas. Gamybai reikalingi grūdai superkami iš vietos ūkininkų. Apie 4 tūkst. tonų kukurūzų buvo saugoma bendrovės išsinuomotoje aikštelėje Mūšos gatvėje. Teritorija aptverta ir filmuojama vaizdo kameromis.

Nusikaltėliai į aikštelę pateko perlipę tvorą. Dar aiškinamasi, keli vandalai darbavosi, bet spėjama, kad jų buvo ne vienas. Eidami nuo vienos prie kitos rankovės jie pjaustė polietileno plėvelę. Atlikę juodą darbą nusikaltėliai atgal spruko tuo pačiu keliu.

V.Razmus neslėpė, kad aptikus nusikaltėlių pėdsakus teko suktis sparčiai. Gavę oro hermetiškai laikomi drėgni kukurūzai pradeda kaisti, pelyti ir gesti, todėl, norint juos išgelbėti, reikėjo veikti nedelsiant. Bendrovė spėjo dalį kukurūzų perdirbti, o kitus supylė į naujas rankoves.

Už informaciją, padėsiančią ištirti nusikaltimą, bendrovė pasirengusi skirti 10 tūkst. eurų premiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.