Poros išgertuvės baigėsi siaubinga tragedija: suskaičiavo net 29 smūgius moteriai

Šiaulietis 46 metų Ramūnas Balčiūnas buvo toks girtas, kad pamena tik menką kruvinos dramos dalį. Už sugyventinės nužudymą teisiamas vyriškis prisiminė tiktai vieną smūgį, o ekspertai – mažiausiai 29.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 23, 2023, 8:18 AM

Kraupus nusikaltimas buvo įvykdytas praėjusių metų rugpjūčio 8-osios vakarą Šiauliuose, viename Gegužių gatvės daugiabutyje. Laiptinėje mirtinai sumuštos moters kūną radę gyventojai iškvietė pareigūnus, o jie išsyk sulaikė vos kalbėti įstengiantį girtą R.Balčiūną.

Išsiaiškinta, kad tądien poros bute buvo girtaujama nuo ryto. Degtinę gėrę sugyventiniai kelis kartus ėjo į parduotuvę, o po to vėl grįždavo prie vaišių stalo.

Kodėl vakare kilo barnis, tiksliai pasakyti negali niekas. R.Balčiūnas tikino, kad ginčo metu jo draugė griebė kočėlą ir tvojo, o jis atsakė vieninteliu kumščio smūgiu į krūtinę. Pasak teisiamojo, moteris susverdėjo, krito aukštielninka ir galva trenkėsi į durų staktą.

Šį pasakojimą paneigė tiek pirminė nužudytosios kūno apžiūra, tiek teismo medicinos ekspertų išvados. Specialistai nustatė, kad moteris buvo žiauriai sumušta, – sumušimais ir žaizdomis buvo nusėta ir galva, ir visas kūnas.

Ekspertai nustatė, kad žudikas auką daužė kumščiais, spardė, naudojo ir mėsai minkštinti skirtą muštuką. Per egzekuciją šiaulietei trūko kraujagyslė galvoje ir į smegenis išsiliejo kraujas, nuo smūgių plyšo vidaus organai.

Ekspertizė patvirtino: R.Balčiūnas galėjo neprisiminti to vakaro įvykių, – šiauliečio organizme buvo rasta 3,7 promilės alkoholio. Girtumas sunkiu laikomas, kai viršijama 2,5 promilės riba.

Teisme nužudytos moters trys vaikai pasakojo, kad motina ir anksčiau buvo prasitarusi apie patiriamą smurtą. Jie liudijo, kad motina gyveno ramiai, dirbo, kol nesusipažino su R.Balčiūnu.

Kad šiaulietis linkęs į smurtą, liudija ir teistumai – jis triskart buvo nuteistas už fizinio skausmo sukėlimą. Pastarąjį kartą R.Balčiūnas buvo teisiamas 2020 m. ir baudžiamuoju įsakymu nubaustas 40 parų arešto.

Surinktus įrodymus įvertinęs Šiaulių apygardos teismas atmetė peršamą versiją, kad nusikaltimas galėjo būti padarytas dėl neatsargumo. Buvo akivaizdu, kad aukai buvo suduoti daugybiniai smūgiai.

Kaltę iš dalies pripažinusiam R.Balčiūnui skirta 12 metų ir 6 mėnesių įkalinimo bausmė. Be to, recidyvistu pripažintam nuteistajam teks atlyginti padarytą turtinę ir neturtinę žalą velionės vaikams – jiems priteista beveik 23,4 tūkstančio eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.