Šiaulių policininkei „cirkas“ su naminės buteliu kainavo karjerą

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnei Sandrai Jakei brangiai kainavo „cirkas“ su naminės buteliu. 16 metų išdirbusi policininkė po tarnybinio patikrinimo atleista iš darbo.

16 metų išdirbusi policininkė po tarnybinio patikrinimo atleista iš darbo.<br>STOP kadras/lrytas.lt fotomontažas.
16 metų išdirbusi policininkė po tarnybinio patikrinimo atleista iš darbo.<br>STOP kadras/lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2023, 10:39 AM, atnaujinta Apr 25, 2023, 11:48 AM

Skandalas kilo kovo viduryje, kai socialiniuose tinkluose išplito vaizdo įrašas. Jame užfiksuota S.Jakė su kolega.

Akivaizdu, kad uniformuota pareigūnė nemato, kad yra filmuojama. Ji paima nuo vaišių stalo butelį, pauosto ir užsiverčia. Po to S.Jakė su kolega išeina iš patalpos.

Kilus skandalui, Lietuvos policijos departamento Imuniteto valdybos Šiaulių apygardos skyrius atliko tarnybinį patikrinimą. Jo išvados buvo nepalankios – nutarta, kad S.Jakė pažemino policijos pareigūno vardą.

Tarnybinio patikrinimo išvadoje konstatuota, kad vyriausioji tyrėja, būdama policijos pareigūnė ir privalėdama laikytis Lietuvos Respublikos Konstitucijos, įstatymų, kitų teisės aktų, etikos principų, tarnauti visuomenės interesams ir tinkamai atlikti savo pareigas, vykdydama tarnybines funkcijas bei vilkėdama tarnybinę uniformą, ikiteisminio proceso dalyvio ir kitų asmenų akivaizdoje elgėsi ne pagal visuomenei priimtas normas, su asmenimis bendravo pakeltu tonu, vartojo necenzūrinius žodžius bei, prisidėdama prie lūpų alkoholinio gėrimo butelį, imitavo alkoholio gėrimą. Išvadoje teigiama, kad tai akivaizdžiai tiek asmenims, tiek visuomenei sukėlė neigiamą požiūrį į policijos instituciją.

Šiaulių apskrities policijos komisariato atstovė Gailutė Smagriūnienė sakė, kad Kuršėnuose dirbusi vyriausioji tyrėja neigė vartojusi alkoholį. Tądien S.Jakė atliko tarnybinę užduotį ir apsilankė įtariamojo namuose.

Pasak vyriausiosios tyrėjos, būta duomenų apie naminės degtinės vartojimą, todėl ji paėmė butelį ir pauostė. S.Jakė neigė gėrusi iš butelio, bet pasiteisinimas nepadėjo – tarnybinio patikrinimo išvados buvo jai nepalankios.

16 metų pareigūne dirbusi S.Jakė buvo daug kartų skatinta už gerą tarnybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Introduction to Green Finance Institute