Seserį įvairiais būdais žaginęs ir vėliau ją nužudęs 26-erių vyras – teisme, artimieji bijo keršto

Savo seserį išžaginęs ir nužudęs šilutiškis už grotų pateks ilgam – prokuroras paprašė jam skirti net aštuoniolika metų laisvės atėmimo.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2023, 8:07 PM

Kraupi baudžiamoji byla Klaipėdos apygardos teisme išnagrinėta per dieną. Procesas vyksta už uždarų durų, 26 metų Marius V. kaltės neneigia.

Tragedija nutiko Šilutėje pernai spalį. Devyniolikametė neturėjo nuolatinės gyvenamosios vietos, ją priglaudė Šilutės socialinių paslaugų centras, kur suteikiama ir nakvynė.

Spalio pabaigoje mergina kelias paras nepasirodė socialiniame centre.

Sunerimę socialiniai darbuotojai kreipėsi į policiją, buvo paskelbta dingusiosios paieška. Netrukus užkastas merginos kūnas su smurto žymėmis buvo rastas Pagrynių kaimo miške, keli kilometrai nuo socialinio centro.

Manoma, kad nusikaltimas buvo įvykdytas Mariaus V. nuomotame bute Gluosnių gatvėje. Bandydamas paslėpti nusikaltimą jis nužudytos smulkaus sudėjimo sesers kūną įkišo į sportinį krepšį ir dviračiu nuvežė į mišką.

Ne kartą jau teistas įtariamasis greitai buvo nustatytas ir sulaikytas.

Atskleisti nusikaltimą padėjo daugiabutį prižiūrinčios bendrijos vadovas. Sužinojęs, kad ieškomas įtariamasis, jis peržiūrėjo vaizdo kamerų įrašus. Juose ir išvydo Marių V., tempiantį sunkų krepšį iš ketvirto aukšto. Vyras stengėsi apsimesti, kad nešulys visai nesunkus.

Kitas liudininkas prisiminė matęs brolį ir seserį, kurie eidami kažko karštai ginčijosi. Neatmetama, jog mergina prasitarė, kad praneš policijai apie brolio nusikaltimus, ir sulaukė siaubingo atpildo.

Prieš nužudydamas seserį brolis ją žagino įvairiais būdais.

Anksčiau Marius V. jau yra išklausęs nuosprendį dėl išžaginimo ir atlikęs laisvės atėmimo bausmę – tąkart jo auka tapo kita sesuo.

Šįkart vyras išgirs nuosprendį dėl išžaginimo, seksualinio prievartavimo ir šeimos nario nužudymo bandant nuslėpti kitą nusikaltimą. Už tai numatytas ir laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Teisme pasirodę šeimos artimieji vylėsi, kad žudikas ilgam iškeliaus už grotų.

Jokio gailesčio sužvėrėjusiam vyrui jie nejaučia, liko tik baimė, nes jis jau seniai grasinęs atkeršyti ir visus išžudyti.

Kaltinamojo vaikystė buvo nelengva, prieš jį neretai ranką pakeldavo tėvas. Šeimoje gimė aštuoni vaikai, tačiau tėvai girtuokliavo, todėl vaikai buvo atimti ir augo globos namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.