Per slaptą policijos operaciją Vilniuje įkliuvo narkotikus platinusi jauna moteris

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnai nutraukė vieno „kvaišalų prekybos taško“ veiklą – sulaikytai jaunai narkotikų prekeivei teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, o jos „klientams“ paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

 Įkalčiai.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Įkalčiai.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Įkalčiai.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Įkalčiai.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Įkalčiai.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Įkalčiai.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Įkalčiai.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Įkalčiai.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Vilniaus apskrities VPK

May 3, 2023, 10:07 AM, atnaujinta May 3, 2023, 12:00 PM

Pareigūnams buvo žinoma, kad Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Rasų mikrorajone, romų tautybės asmenys platina narkotinę medžiagą – karfentanilį.

Surinkus pakankamai duomenų, Vilniaus miesto trečiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo platinti.

Tyrimo metu nustatyta, kad policijai gerai žinoma anksčiau už panašaus pobūdžio veikas teista jauna moteris (gimusi 1998 m.) neteisėtai disponuoja narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, taip pat jas platina ne tik Rasų mikrorajone, bet ir sostinės geležinkelio stotyje, Naujininkuose, kitose sostinės vietose.

Tyrimo metu buvo nustatyta ir narkotikų gabenimo bei platinimo schema, taip pat ir žmonės, kurie iš šios moters įsigydavo narkotikų savo vartojimui.

Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnai kartu su kolegomis iš kitų Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato struktūrinių padalinių surengė operaciją – jos metu su įkalčiais sulaikyta narkotikų prekeivė ir jos klientai, narkotinių medžiagų pirkėjai (gimę 1989 m. ir 1985 m.). Jie policijai gerai žinomi, anksčiau teisti už panašius nusikaltimus.

Sulaikant šiuos įtariamuosius, vienas iš narkotikų pirkėjų, siekdamas išvengti sulaikymo, bandė pabėgti, tačiau buvo sulaikytas. Ką tik įsigyti narkotikai buvo rasti jo mobiliojo ryšio telefono dėkle.

Narkotikų platintoja dar bandė atsikratyti narkotikais juos išberdama ant automobilio grindų, tačiau išbertos medžiagos buvo surinktos ir perduotos ekspertams ekspertizei atlikti.

Narkotikų platintojai teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, kitiems sulaikytiems asmenims paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.