Kauno policija sučiupo pensininkes apiplėšinėjusius įtariamuosius

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai išaiškino tris ilgąjį savaitgalį įvykdytus plėšimus. Galimai nusikaltimą įvykdę įtariamieji, buvo nusitaikę į garbaus amžiaus senjores, iš kurių, grasindami peiliu, grobė grynuosius pinigus.

Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apskrities VPK

May 5, 2023, 1:38 PM

Praėjusį penktadienį, balandžio 28 d., į Kaune, Vilijampolėje esantį 83 metų moters butą užėjo iš matymo pažįstamas vyras. Jis išsitraukė peilį ir pareikalavo pinigų. Taip pagrobęs iš senjorės 200 eurų, plėšikas greitai pasišalino.

Po kelių dienų, paskutinę balandžio mėnesio dieną, gautas dar vienas panašus pranešimas, kur į Vilijampolėje esančios moters (gimusi 1934 m.) buto duris pasibeldė vyras, kuris užėjęs į vidų, taip pat grasino peiliu, reikalavo pinigų ir pagrobė 200 eurų.

Neilgai trukus, gegužės 1 d., dar vienas panašus nusikaltimas įvykdytas ir Šilainiuose. Šį kartą nusikaltėlių taikiniu tapo 78 metų moteris. Moteriai pravėrus buto duris, už jų laukė du vyrai. Vienas iš jų, grasindamas peiliu ir reikalaudamas pinigų, įstūmė moterį į buto vidų bei pagrobė 200 eurų.

Aiškinantis brutalių plėšimų aplinkybes, gegužės 2 d. Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė įtariamuosius – vyrą (gim. 1974 m.) ir vyrą (gim. 1980 m.). Abu kauniečiai žinomi policijos pareigūnams. Trimis plėšimais įtariamam asmeniui Kauno apylinkės teismas skyrė griežčiausią kardomąja priemonę – 3 mėnesių suėmimą, kitam įtariamajam skirtos kitokio pobūdžio kardomosios priemonės.

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl trijų plėšimų. Už tai gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.