STT akiratyje atsidūrė praeityje reputacinių iššūkių turėjęs Palangos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas P. Keinys

Specialiųjų tyrimų tarnyba nukreipė savo žvilgsnį į Palangos miesto savivaldybę ir pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriame figuruoja praeityje reputacinių iššūkių turėjęs buvęs aukštas policijos pareigūnas, o dabar Palangos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Petras Keinys.

 STT pradėjo tyrimą, kuriame figuruoja Petras Keinys.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 STT pradėjo tyrimą, kuriame figuruoja Petras Keinys.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Petras Keinys.<br> Stop kadras.
 Petras Keinys.<br> Stop kadras.
 Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br> T.Bauro nuotr.
 Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 6:02 PM, atnaujinta May 9, 2023, 6:13 PM

„Taip, galime patvirtinti informaciją, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas, vyksta pirminiai procesiniai veiksmai, todėl smulkiau kol kas komentuoti nieko negalime“, - lrytas.lt antradienio pavakare teigė Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė Dovilė Andrijauskaitė.

Ji sakė negalinti patvirtinti, kad Palangos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas būtų sulaikytas, tačiau patvirtinto, kad tyrime jis figuruoja.

Dėl ko ir pagal kokius baudžiamojo kodekso straipsnius vyksta tyrimas, STT atstovė irgi nekomentavo. Pasak jos, daugiau informacijos gali būti pateikta trečiadienį.

Įtarimai grasinimu nužudyti ir smurtu prieš moterį 

Petras Keinys yra buvęs aukštas Šiaulių policijos pareigūnas, iš tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą atleistas dar 2004 m. Šiaulių miesto 2-ajam policijos komisariatui vadovavusio P.Keinio atleidimą tąkart tvirtino tuometinis policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius susipažinęs su tarnybinio patikrinimo medžiaga.

P.Keinys šį sprendimą skundė teismams, tačiau jo skundai buvo atmesti.

Tarnybinis patikrinimas, po kurio P.Keinys buvo atleistas, pradėtas komisarą įtarus smurtu prieš moterį. Kartu buvo pradėtas ir ikiteismini styrimas dėl grasinimo nužudyti. Įtarimus prieš komisariato vadovą pavesta tirti Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių skyriui.

Tačiau po kurio laiko tyrimas buvo nutrauktas - į STT atvykusi nukentėjusi moteris pareiškė apsipažinusi. Ji tvirtino, kad bute buvo tamsu, tad ji užpuoliko gerai ir neįsižiūrėjo.

Prezidento patarėjo skambutis

Ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, tačiau tarnybinis patikrinimas tebevyko, po kurio ir buvo priimtas sprendimas P.Keinį atleisti.

Tarnybinį patikrinimą atliko tuometinis Policijos departamento Vidaus tyrimų valdybos viršininkas Aleksandras Katinas. Tik prasidėjus tarnybiniam patikrinimui jis informavo generalinį komisarą apie keistą tuometinio šalies Prezidento Rolando Pakso patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Romualdo Senovaičio, kuris šiose pareigose dirbo vos antrą dieną, skambutį. A.Katinas teigė, kad buvo spaudžiamas priimti palankų P.Keiniui sprendimą.

Kilus skandalui, R.Senovaitis neneigė skambučio fakto, tačiau neigė spaudęs Vidaus tyrimų valdybos viršininką ir tvirtino, kad kalbėjosi ne kaip prezidento patarėjas su pareigūnu, o kaip eilinis pilietis su eiliniu piliečiu. 

Dar ir iki šios istorijos žiniasklaida aprašinėjo didesnius ar mažesnius skandalus, į kuriuos buvo įsipainiojęs P.Keinys.

O jau jį atleidus ir po kiek laiko įsidarbinus Palangos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriuje, žiniasklaida vėl pradėjo minėti P.Keinį, kaip įsiveliantį į vieną ar kitą skandalingą istoriją su vietos verslininkais ar eiliniais piliečiais.

Po kai kurių konfliktų teisėsauga yra gavusi piliečių pareiškimus, kuriuose būdavo skundžiamasi P.Keinio veiksmais, tačiau vietos pareigūnai pagrindo ikiteisminiams tyrimams nematydavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.