Neteisėtus migrantus azerbaidžanietis iš Rygos į Vokietiją vežė net neturėdamas vairuotojo pažymėjimo

Iš neteisėtų migrantų gabenimo užsidirbti pabandęs, Rygoje (Latvija) gyvenantis 40 metų azerbaidžanietis Rafigas Babajevas jam žadėtu uždarbiu pasidžiaugti nespėjo.

 Du nelegalius migrantus vežusį vyrą sulaikė VSAT pareigūnai. <br> V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
 Du nelegalius migrantus vežusį vyrą sulaikė VSAT pareigūnai. <br> V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2023, 5:49 PM

Du Indijos ir Pakistano piliečius iš Rygos į Vokietiją vežęs vyras Lietuvos pasieniečiams įkliuvo vos įvažiavęs į Lietuvą.

Sutiko su jam pasiūlyta bausme

Baudžiamojon atsakomybėn už neteisėtą žmonių gabenimą per valstybės sieną patrauktas R.Babajevas buvo suimtas ir areštinėje praleido 52 dienas.

Kadangi kaltu prisipažinęs ir nuoširdžiai gailėjęsis R.Babajevas sutiko su jam prokurorės pasiūlyta bausme, šis procesas buvo baigtas baudžiamuoju įsakymu.

Prokurorės pareiškimą dėl nusikalstamos veikos tyrimo proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu išnagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Raseinių rūmų teisėja Aurelija Petkevičienė neteisėtu žmonių gabenimu per valstybės sieną kaltintam R.Babajevui skyrė 110 MGL (5 tūkstančių 500 eurų) baudą.

Kadangi į paskirtą bausmę buvo įskaitytas per ikiteisminį tyrimą už grotų praleistas laikas, o viena nelaisvėje praleista diena buvo prilyginta vienam MGL (100 eurų), tai iš jam paskirtos baudos R.Babajevui liko sumokėti 300 eurų.

Atkreipė pasieniečių dėmesį

Du neteisėtus migrantus išsinuomotu automobiliu „Renault Fluence“ vežęs R.Babajevas Lietuvos pasieniečiams įkliuvo vėlų sausio antrosios vakarą.

Prieš pat vidurnaktį ne magistraliniu keliu važiuojantis automobilis su latviškais valstybiniais numeriais atkreipė šiame kelyje budėjusių pasieniečių dėmesį.

Sustabdę automobilį jį vairavusio R.Babajevo pareigūnai paprašė pateikti savo bei automobilio dokumentus ir vairuotojo pažymėjimą.

Tokio pažymėjimo neturėjęs vairuotojas pamelavo, kad jį paliko namuose. Šis melas netrukus paaiškėjo pasieniečiams susisiekus su kontaktinio punkto pareigūnais.

Už kelionę į Vokietiją – 1500 eurų

Kad automobilio vairavimas neturint vairuotojo pažymėjimo yra ne pats didžiausias sustabdyto vairuotojo nusižengimas, pasieniečiai suprato patikrinę automobilio saloną ir radę ten sėdinčius du tamsaus gymio asmenis.

Automobiliu važiavę vyrai tegalėjo pateikti Latvijos Respublikos pabėgėlio prieglobsčio prašytojo statuso dokumentus.

Paaiškėjo, kad įkliuvę neteisėti migrantai yra Indijos pilietis ir Pakistano piliečiai.

Į Latviją jie įsibrovė iš Baltarusijos. Nesitikėdami, kad Latvijoje gaus pabėgėlio statusą abu neteisėti migrantai per tarpininkus susirado juos į Vokietiją nugabenti pažadėjusius vedlius.

Už šią kelionę migrantai būtų turėję sumokėti po pusantro tūkstančio eurų.

Vežėjas būtų gavęs 500 eurų

Tris kartus už įvairius nusikaltimus Latvijoje jau teistas, niekur nedirbantis R.Babajevas pareigūnams sakė, kad pervežti į Vokietiją du neteisėtus migrantus sutiko norėdamas užsidirbti pinigų, kurių tuo metu stigo.

Iš matymo pažįstamo vyro pasiūlymą taip užsidirbti 500 eurų gavęs R.Babajevas dar gavo ir 250 eurų automobilio nuomai bei kurui.

Vairuotojo pažymėjimo neturintis, tačiau vairuoti mokantis R.Babajevas išnuomoti jam automobilį paprašė savo brolio.

Neteisėtus migrantus vyras paėmė iš sutartos vietos, kurią jam nurodė jau minėtas pažįstamas.

Kadangi R.Babajevas kaltės neneigė, galėjosi, kad įvykdė nusikaltimą ir sutiko su prokuroro jam pasiūlyta bausme, šį procesą buvo nuspręsta užbaigti baudžiamuoju įsakymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.