Kraupiai Raseiniuose sužalotos mažametės byloje – posūkis: patvirtino baisumus, kartotus 19-metės Gretos namiškių

Kraupiai Raseiniuose sužalotos mažametės mergaitės byla pakrypo kita linkme. Prokuratūra panaikino įtarimus mažylės motinai, todėl tyrime liko vienintelis įtariamasis – moters sugyventinis.

Greitoji.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Greitoji.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2023, 11:03 AM, atnaujinta May 13, 2023, 11:22 AM

Kruopštus tyrimas patvirtino tai, ką kartojo baisių įtarimų prislėgtos 19 metų Gretos namiškiai.

Jie nuo pirmos dienos kartojo, kad kaltas gali būti tiktai neseniai moters gyvenime atsiradęs 22 metų sugyventinis Vytautas.

Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jūratė Tamašauskienė sakė, kad per sudėtingą tyrimą ištirta daug aplinkybių: „Aplinkybės rodo, kad vaiką sužalojo ne motina. Tai patvirtino ir specialistų išvados, ir liudytojų parodymai, todėl jos atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutraukiamas.“

Baisi žinia pasklido pernai per gražiausias metų šventes. Pas sugyventinį su dvynėmis svečiavusis Greta gruodžio 25-osios rytą iškvietė medikus, nes viena iš dvynių skundėsi skausmais pilve.

Greitosios medicinos pagalbos ekipažas bute nieko įtartino nepamatė, o mažąją pacientę išvežė į Raseinių ligoninę. Ten nuodugniau mažylę apžiūrėję medikai suprato, kad delsti negalima nė minutės.

Įtarus vidinį kraujavimą mergaitė skubiai išgabenta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninę Kauno klinikas. Gydytojai pasibaisėjo pamatę smurto žymėmis nusėtą mergytės kūną – mėlynių buvo ant nugaros, juosmens.

Bet didžiausią pavojų kėlė vidiniai sužalojimai – nuo patirtų smūgių buvo pažeisti mažylės plaučiai, inkstai, kiti organai, prasidėjęs stiprus vidinis kraujavimas.

Mergaitė buvo skubiai operuota, po to perkelta į Intensyviosios terapijos skyriaus palatą. Būklė buvo kritiška ir medikai ilgai nesiryžo prognozuoti, ar vaikas liks gyvas. Per operaciją teko pašalinti vieną inkstą, o mažylę buvo būtina prijungti prie plaučių ventiliavimo, kitos gyvybines funkcijas palaikančios aparatūros.

Nežinia tęsėsi porą savaičių, kol mergaitės būklė ėmė gerėti. Mažylė pradėjo pati valgyti, ėmė šypsotis, bendrauti. Iš mirties nagų išplėšta dvimetė buvo pervežta į sanatoriją, kad sustiprėtų.

Kaltę dėl bejėgio vaiko sumušimo neigė ir motina, ir jos sugyventinis. Pastarasis bandė slapstytis – paspruko iš buto, kol į jį nepasibeldė policijos pareigūnai.

Apklausiama moteris spėliojo, kad mažylė galėjo susižaloti iškritusi iš lovelės. Bet šią versiją paneigė ir medikai, ir ekspertai. Kaltės kratėsi ir moters sugyventinis.

Įtariamąja tapusios Gretos namiškiai atmetė prielaidą, kad prie mažylės sužalojimo galėjo prisidėti motina. Mat ji labai myli dvynes dukreles, jomis rūpinasi.

Mergaitės gimė neišnešiotos ir silpnutės, tad motinai kelis mėnesius teko kartu praleisti ligoninėje, kol galėjo jas parsivežti į namus.

Namiškiai buvo įsitikinę, kad kaltas gali būti tik pernai rudenį Gretos gyvenime atsiradęs naujas draugas. Moteris pernai išsiskyrė su dukrelių tėvu, o su Vytautu užmezgė santykius keli mėnesiai iki nelaimės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.