Latvijos policija surengė automobilių vagių gaudynes – du lietuviai paspruko, bet jų tapatybės pareigūnams žinomos

Latvijos policija savaitės pradžioje surengė operaciją, nukreiptą prieš automobilių vagystes. Per gaudynes dviem lietuviams pavyko pasprukti, tačiau pareigūnai skelbia, kad jų tapatybės žinomos, paskelbta abiejų paieška. Per šią operaciją antrankiai buvo uždėti gaujos vadeivai ir nusikaltimų organizatoriui latviui. Manoma, kad ši grupuotė yra pavogusi keliasdešimt automobilių „Kia“ ir Hyundai“.

 Įtariamieji nuo policijos spruko didžiuliu greičiu.<br> Stop kadras iš Latvijos policijos vaizdo medžiagos
 Įtariamieji nuo policijos spruko didžiuliu greičiu.<br> Stop kadras iš Latvijos policijos vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2023, 3:11 PM

Kaip pranešė Latvijos policija, operacija buvo surengta naktį iš sekmadienio į pirmadienį, gegužės 15 d. Pareigūnų jau stebėti nusikaltėliai Rygoje pavogė gatvėje stovėjusį automobilį „Hyundai Santa Fe“ (2021 m. laidos), kurio vertė -  40 000 eurų.

Pavogtą automobilį vagys paliko slėptuvėje, iš kurios išvažiavo kita mašina. Kaip tik tuo metu pareigūnai ir pradėjo sulaikymo operaciją. Prasidėjus gaudynėms, bėgliai nesuvaldė savo transporto priemonės automobilio ir nuskriejo į griovį.

Iš policijos pateiktos gaudynių vaizdo medžiagos matyti, kad automobiliu BMW nuo pareigūnų įtariamieji spruko didesniu nei 200 km/val. greičiu.

Dviem automobilio keleiviams Lietuvos piliečiams pavyko pasprukti. Pareigūnai įvykio vietoje sučiupo nusikalstamos grupuotės lyderį, kuris yra Latvijos pilietis. Sulaikytasis gerai žinomas pareigūnams, jis jau baustas už įvairias vagystes.

Pareigūnai skelbia, kad pasprukusių lietuvių tapatybės yra žinomos, paskelbta jų paieška.

Kol vyko įtariamųjų sulaikymo operacija, pavogto automobilio „Hyundai Santa Fe“ kreipėsi į policiją ir pranešė, kad dingo jo mašina. Tuo metu automobilis jau buvo surastas ir saugomas pareigūnų.

Latvijos policijos turima informacija rodo, kad trijulė gali būti susijusi su dar keliomis dešimtimis pastaruoju metu Latvijoje registruotų automobilių „Hyundai“ ir „Kia“ vagysčių.

„Šių automobilių gamintojų dalys šiuo metu yra labai paklausios Rusijoje dėl įvestų sankcijų. Todėl vagys juos pagrobę perduoda į Rusiją“, – sako Organizuoto nusikalstamumo Kovos su sunkiais ir serijiniais nusikaltimais pareigūnas Maris Priednieks.

Manoma, kad paskutinį pavogtą automobilį „Hyundai Santa Fe“ nusikaltėliai, greičiausiai, planavo parvežti į Lietuvą ir parduoti atsarginėms dalims.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės, padarytos stambiu mastu ar įvykdytos organizuotos grupės. Už tai pagal Latvijos įstatymus numatomas laisvės atėmimą nuo dvejų iki dešimties metų, konfiskuojant turtą arba be jo.

Sulaikytam nusikalstamos grupuotės vadeivai skirta kardomoji priemonė – suėmimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.