Britų deportuotam kauniečiui išduotas Europos arešto orderis

Pasieniečiai sulaikė iš Jungtinės Karalystės išsiųstą lietuvį. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai išsiaiškino, kad vyro Lietuvoje ieško policija – jam skirtas suėmimas pagal Europos arešto orderį.

Kauno oro uostas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kauno oro uostas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Jun 1, 2023, 4:25 PM

Kaip praneša VSAT, trečiadienį popiet Vilniaus oro uoste sulaikytas iš Londono deportuotas 25-erių kaunietis. Tikrindami reisu iš Londono atvykusių keleivių dokumentus, VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad vyras turi nemalonumų Lietuvoje. Dėl padaryto nusikaltimo kauniečio paiešką prieš dvejus metus, 2021-ųjų gegužę, paskelbė Kauno policija.

Pasieniečiai vyrą sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto pasienio užkardos patalpas. Tą pačią dieną ieškomasis buvo perduotas Kauno policijos konvojui.

Per penkis šių metų mėnesius VSAT pareigūnams įkliuvo 452 asmenys, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos. Didžiąją jų dalį, 318, pasieniečiai sulaikė Lietuvos oro uostuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?