Girtas vilnietis prisifantazavo: policija vyrą baus už melagingą iškvietimą į tariamos avarijos vietą Melą demaskavo skambučių sąrašas telefone

Vilniaus policija solidžia bauda ruošiasi bausti vyrą, kuris būdamas girtas melagingai pranešė apie tariamą avariją. Kai policija vyriškį surado, šis neigė skambinęs pagalbos telefonu. Tačiau jo melą demaskavo telefone išlikęs skambučių sąrašas.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 3:24 PM

Pranešimas apie galimą avariją Vilniaus pareigūnus penktadienį pasiekė prieš pat vidurdienį. Pagalbos telefonu paskambinęs vyras sakė, kad Žaliųjų ežerų g. stovi paliktas apdaužytas automobilis be valstybinių numerių.

Pasak pranešėjo, pagal kėbulo sugadinimus ir sudaužytą stiklą galima daryti išvadą, kad automobiliu buvo nutrenktas pėsčiasis.

Nurodytu adresu nuskubėjo policijos patruliai, tačiau jokio stovinčio automobilio jie nerado.

Pareigūnai susisiekė su pranešėju, bet šis neigė skambinęs pagalbos telefonu ir pranešęs apie sudaužytą automobilį. Vyras taip pat tvirtino, kad savo telefono niekam neskolina, tad niekas kitas iš jo telefono irgi negalėjo skambinti.

Pareigūnų atsakymas neįtikino, tad jie nusprendė pranešėją susirasti. Paklaustas, kur jis yra, vyras policininkams nurodė adresą Sakalaičių g. Bet nuvažiavę ten, pareigūnai ir vėl nieko nerado.

Galiausiai vyrą pavyko įkalbinti ateiti į artimiausią automobusų stotelę. Čia pasirodęs vyriškis iš karto pradėjo neigti, kad skambino ir pranešė apie sudaužytą mašiną. Melą demaskavo telefone likęs skambučių sąrašas - skambutis numeriu 112 iš vyriškio telefono idealiai sutapo su pranešimo apie šalikelėje stovintį automobilį pranešimo laiku.

Galiausiai priremtas įrodymų, vyras prisipažino melagingai pranešęs apie sudaužytą automobilį. Savo motyvų jis nelabai galėjo paaiškinti.

Į alkotesterį vyras pripūtė 3,63 prom.

Dabar vyrą pareigūnai ruošiasi bausti solidžia bauda dėl melagingo pranešimo ir melagingo specialiųjų tarnybų iškvietimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.