Kaune sučiuptas kalėjimo bėglys įtariamas vagystėmis, jo kišenėse rasta narkotikų

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai sučiupo iš Pravieniškių kalėjimo pasprukusį Joną Rylovą, kuris, praleidęs kelias dienas laisvėje, nepamiršo senų pomėgių – galimai vertėsi vagystėmis, o kalint sulaikius, jo šortų kišenėje rasta ir galimai narkotinių – psichotropinių medžiagų.

 Kalėjimo bėglys sučiuptas Kaune.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Kalėjimo bėglys sučiuptas Kaune.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Jonas Rylovas.<br> Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.
 Jonas Rylovas.<br> Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 14, 2023, 3:08 PM

Kaip rašoma Kauno apskrities VPK pranešime, iš įkalinimo įstaigos birželio 11 dieną pasišalinęs atviro tipo bausmės atlikimo vietos nuteistasis J.Rylovas (gim. 1987 m.), naujų „darbų“ galimai ėmėsi dar tą pačią dieną. Apie 14 val. Kaune, M.K.Čiurliono g., iš moters pavogta rankinė, kurioje buvo grynųjų pinigų bei įvairios nuolaidų kortelės. Padaryta turtinė žala siekė apie 50 eurų.

Po poros valandų panašiai atrodantis vyras atvyko į Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. esantį prekybos centrą, kur apie 18 val. iš prekybos centro pasisavino naujus šortus, patalynės komplektą ir kitų įvairių daiktų. Padaryta turtinė žala siekė apie 60 eurų.

Sprukdamas nuo apsaugos darbuotojų, vyras pametė kortelę, kurioje buvo įrašyti jo duomenys, tuomet ir paaiškėjo, jog vyras yra kalėjimo bėglys. Policijos pareigūnai pranešimą apie šį įvykį gavo po kelių valandų, apžvalgę aplinkines teritorijas, bėglio nerado, jis nepastebėtas ir pasitelkus vaizdo stebėjimo kamerų pagalbą.

Po dviejų dienų, birželio 13 dieną, apie 17 val. gautas pranešimas, jog Kaune, Vytauto pr., pavogta ant stalo padėta vyriška rankinė, kurioje buvo grynieji pinigai bei dokumentai. Šį kartą padaryta turtinė žala siekė apie 500 eurų.

Vykdant įtariamojo paiešką, Kauno apskrities VPK Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai ieškomą vyrą pastebėjo Ramybės parke. Dalinės apžiūros metu vyras su savimi turėjo polietileninį maišelį su galimai narkotinėmis – psichotropinėmis medžiagomis. Bėglys sulaikytas ir pristatytas į kalėjimą, iš kurio paspruko.

Kauno apskrities VPK Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai dėl vienos vagystės ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti atlieka ikiteisminius tyrimus. Už tai gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba bauda, arba areštas.

Dėl likusių vagysčių policijos pareigūnai atlieka aplinkybių patikslinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.