Už itin žiaurią brolžudystę – 13 metų už grotų: atskleisti kraupūs faktai

Jau nekart teistam biržiečiui nepavyko įrodyti, kad jis nesukėlė aklą brolį pražudžiusio tragiško gaisro. Teismas jį ilgam pasiuntė už grotų.

Tyrimo metu įvykio versijas keitęs S.Balčiūnas teisme kaltės nepripažino.<br>D.Krasausko nuotr.
Tyrimo metu įvykio versijas keitęs S.Balčiūnas teisme kaltės nepripažino.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2023, 6:45 AM

Panevėžio apygardos teismas 64 metų Stasį Balčiūną pripažino žmogžudžiu. Jo auka – 56 metų brolis.

Kraupiausia šios žmogžudystės byloje buvo tai, kad aklas vyras pražuvo dėl vyresnio brolio sukelto gaisro. Išsigelbėti jis neturėjo jokios galimybės.

Už svetimo turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu ir savo bejėgiškos būklės brolio itin žiaurų nužudymą kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu S.Balčiūnas nuteistas 13 metų.

Per tragišką gaisrą sudegė namas, kuriame gyveno ne tik nukentėjėlis, bet ir kita šeima. Teismas jiems iš teisiamojo priteisė beveik 15 tūkst. eurų.

Teisme savo kaltę S.Balčiūnas neigė ir tikino, kad tyrimo metu prisipažindamas sukėlęs tragišką gaisrą melavo pareigūnams. Tačiau toks išsisukinėjimas jam nepadėjo.

Teisėjų kolegija įsitikinusi, kad byloje surinkti įrodymai patvirtina teisiamojo kaltę. „Nusikaltimo nepadariau. Savo namų nepadegiau“, – po nuosprendžio paskelbimo tvirtino S.Balčiūnas.

Tragiškas gaisras Biržų rajone kilo beveik prieš metus. Po gaisro Papilio seniūnas Renas Čygas sakė, kad auka tapęs vyras anksčiau gyveno Raseinių rajone esančiuose socialinės globos namuose, bet prieš 3 metus vienas brolis jį pasiėmė ir parsivežė. Seniūno žiniomis, visi trys broliai rūkė, gėrė ir niekur nedirbo.

Anot S.Balčiūno, sudegęs namas priklausė jam, bet jis buvo leidęs ten gyventi broliui. Pats jis gyveno tame pačiame kaime kitame name.

Teisme liudiję pareigūnai tvirtino, kad sulaukę pranešimo apie gaisrą nuvyko prie degančio namo. Kadangi žinojo, kur gyvena S.Balčiūnas, nuvažiavo ten. Rado tik šeimininką ir antrą brolį, tas miegojo.

Anot liudytojų, vedant S.Balčiūną į gaisro vietą atpažinti žuvusio brolio kaimynai jį užsipuolė. Kaimynai sakė, jog tai jo darbas, todėl pareigūnams teko saugoti, kad neužpultų.

Taip pat prokurorai teigė, kad S.Balčiūnas prieš 3,5 metų padegęs buvusios sugyventinės ūkinį pastatą, tačiau teismas šiame epizode jį išteisino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.