Rokiškyje vyrą sumušusi ir apiplėšusi gauja keliauja už grotų: likimo ironija ir sunkinanti aplinkybė

Seną vyriškį apiplėšę trys rokiškėnai sulaukė realių laisvės atėmimo bausmių. Sunkinančiąja aplinkybe buvo pripažinta tai, kad nusikaltimą jie įvykdė bendrininkų grupėje ir būdami neblaivūs.

Policija, greitoji.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Policija, greitoji.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 11:36 AM

Rokiškio teismo sprendimu 51 metų Audrius Bagackas nuteistas kalėti 3,5 metų, 50 metų Arūnas Kaupas – 4 metų, 37 metų Jonas Teseckas – 4,5 metų laisvės atėmimo bausmėmis.

Tik vienintelis A.Kaupas kaltę pripažino iš dalies, kiti neigė, bet teismas nepatikėjo jų versija.

J.Teseckas teismo laukė suimtas, kiti laisvėje.

Plėšimas įvykdytas kone prieš metus. Praėjusių metų Joninių naktį 81 metų rokiškėną iš miego prikėlė dūžtančio stiklo garsas. Išdaužę verandos langą į vidų įsibrovė 3 vyrai.

Jie pareikalavo kieme stovėjusio 5 tūkst. eurų vertės automobilio „Audi“ variklio paleidimo raktelių. Šeimininkui atsakius, kad automobilis priklauso į užsienį išvykusiam sūnui ir raktų jis neturi, įsibrovėliai ėmė vyrą mušti.

Vienas jų uždėjo šeimininkui ant kaklo rankšluostį ir smaugė.

Smūgiais taip ir neišgavę, kur padėti raktai, plėšikai pagrobė televizorių ir kirvį. Išsinešdindami jie nutraukė telefono laidus ir sudaužė kito televizoriaus ekraną.

Likimo ironija: prie su grobiu į namus traukiančių plėšikų buvo sustojęs policijos ekipažas, tačiau pareigūnams užteko paaiškinimo, kad vyrai nešasi už 50 eurų nusipirktą televizorių, ir jie nuvažiavo.

Nusikaltėlių sumuštas ir išgąsdintas nukentėjėlis pagalbos paprašė tiktai ryte, pamatęs pro šalį einantį kaimyną. Vyrą apžiūrėjo medikai, bet į ligoninę neguldė.

Pareigūnai greitai nustatė įtariamuosius ir juos sulaikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.