Vos prieš porą dienų sučiuptas apsivogęs kalėjimo bėglys vėl paspruko – šį kartą dingo po apklausos

Šią savaitę sulaikytas ir į kalėjimą Pravieniškėse po pabėgimo grąžintas Jonas Rylovas ir vėl paspruko. Šį kartą kalinys dingo iš pareigūnų tarnybinio automobilio po apklausos.

 Jonas Rylovas.<br> Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.
 Jonas Rylovas.<br> Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 12:56 PM

Apie eilinį kalinio pabėgimą ketvirtadienį informavo Lietuvos kalėjimų tarnyba. Kaip rašoma pranešime, po apklausos Lietuvos kalėjimų tarnybos Pravieniškių 1-ojo kalėjimo pusiau atviro bausmės atlikimo vietoje, gražinant nuteistąjį į atviro tipo bausmės atlikimo vietą, nuteistasis Jonas Rylovas (gim. 1987 m.), pasinaudojo proga ir pasišalino iš pareigūnų tarnybinio automobilio.

„Nedelsiant buvo pradėta pasišalinusio nuteistojo paieška. Jai vykdyti sutelktos Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos ir Lietuvos policijos pareigūnų pajėgos. Pastebėjus šį asmenį, prašome nedelsiant pranešti skubios pagalbos telefonu 112“, – rašoma Lietuvos kalėjimų tarnybos pranešime.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, J.Rylovas į kalėjimą Pravieniškėse po pabėgimo buvo grąžintas birželio 13 d. Pareigūnai jo buvo pasigedę birželio 11 d.

Pabėgimo diena bėglys nesnaudė. Kauno policija skelbė, kad tądioen apie 14 val. Kaune, M.K.Čiurliono g., iš moters pavogta rankinė, kurioje buvo grynųjų pinigų bei įvairios nuolaidų kortelės. Padaryta turtinė žala siekė apie 50 eurų.

Po poros valandų panašiai atrodantis vyras atvyko į Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. esantį prekybos centrą, kur apie 18 val. iš prekybos centro pasisavino naujus šortus, patalynės komplektą ir kitų įvairių daiktų. Padaryta turtinė žala siekė apie 60 eurų.

Sprukdamas nuo apsaugos darbuotojų, vyras pametė kortelę, kurioje buvo įrašyti jo duomenys, tuomet ir paaiškėjo, jog vyras yra kalėjimo bėglys.

Po dviejų dienų, birželio 13 dieną, apie 17 val. gautas pranešimas, jog Kaune, Vytauto pr., pavogta ant stalo padėta vyriška rankinė, kurioje buvo grynieji pinigai bei dokumentai. Šį kartą padaryta turtinė žala siekė apie 500 eurų.

Vykdant įtariamojo paiešką, Kauno apskrities VPK Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai ieškomą vyrą pastebėjo Ramybės parke.

Dalinės apžiūros metu vyras su savimi turėjo polietileninį maišelį su galimai narkotinėmis – psichotropinėmis medžiagomis.

Bėglys tąkart buvo sulaikytas ir pristatytas į kalėjimą, iš kurio paspruko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.