Sutuoktinio nužudymu kaltinama klaipėdietė pravers teismo duris

Penktadienį Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl pernai namuose nušauto klaipėdiečio. Kaltinimai dėl nužudymo ir neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis pareikšti 44-erių metų nužudytojo sutuoktinei.

Klaipėdoje prieš teismą stos sutuoktinio nužudymu įtariama moteris.<br> A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdoje prieš teismą stos sutuoktinio nužudymu įtariama moteris.<br> A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2023-06-16 13:28

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

2022 metų rugpjūčio 31 d. ankstų rytą policijos pareigūnai gavo informacijos, kad Klaipėdoje, I. Kanto gatvėje esančiame bute rastas mirusio vyro kūnas su šautinėmis žaizdomis. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai sulaikė įtariamąją – mirusio vyro sutuoktinę. Įvykio vietoje patikrinus moters blaivumą, jai buvo nustatytas lengvas neblaivumo laipsnis. Įtariamoji buvo uždaryta į areštinę.

Tyrimo metu gautos ekspertų išvados atskleidė, kad į vyrą buvo šauta keturis kartus iš jo paties legaliai namuose laikyto pistoleto. Turimais duomenimis, kaltinamoji namuose galimai neteisėtai laikė ir dar vieną šaunamąjį ginklą bei penkis šaudmenis.

Moteriai pareikšti kaltinimai dėl nužudymo pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 3 punktą bei dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis pagal 253 straipsnio 1 dalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.