Buvęs mylimasis klaipėdietei paskelbė karą: skriejo „Molotovo kokteiliai“ ir grasinimai užmušti

Už grasinimus buvusiai širdies draugei ją nužudyti ar sutrikdyti sveikatą nuteistas 35 metų vyras turės sumokėti dviejų tūkstančių eurų baudą.

Už grasinimus buvusiai širdies draugei ją nužudyti ar sutrikdyti sveikatą nuteistas 35 metų vyras turės sumokėti dviejų tūkstančių eurų baudą. <br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Už grasinimus buvusiai širdies draugei ją nužudyti ar sutrikdyti sveikatą nuteistas 35 metų vyras turės sumokėti dviejų tūkstančių eurų baudą. <br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2023, 5:04 PM

Baudžiamąjį įsakymą paskelbė bylą išnagrinėjęs Klaipėdos apylinkės teismas.

Moteriai buvo įvaryta nemažai baimės: buvęs draugas rašė bjaurias žinutes, žėrė grasinimus stovėdamas prie jos buto durų, belsdamas į jas ir spausdamas skambutį.

Gausybė grėsmingų žinučių

Individualia veikla užsiimantis nevedęs N.P. pernai spalio 8-osios vėlų vakarą per dvi valandas buvusiai mylimajai į jos mobilųjį telefoną parašė keletą grasinamųjų žinučių: „aš sėsiu, o tu, žertva, dvėsk“, „mergyte, sudaužysiu tave tikrai“, „paskersiu“, „snukis bus sunešiotas, net į lauką neik“, „pjausiu, padla, tave“ ir pan.

Po kelių dienų buvusią draugę prieš vidurnaktį pasiekė tokia žinutė: „Nuo šios nakties nebebus ramybės. Nori karo. OK.“ Visokie bauginimai liejosi ir iš už moters buto durų, o tai sukėlė pagrindo ir baimės manyti, kad taip ir bus padaryta.

Kaltinamasis neneigė savo kaltės ir gailėjosi dėl to, ką padarė.

Persekiojo porą metų

Esą anksčiau moteris su vyru susipykę vienas kitam daug ko prirašydavo. N.P. pripažino, kad niekaip negalėjo susitaikyti su tuo, kad buvo paliktas, negalėjo pamiršti mylimosios.

Neva iš pradžių jis bandė moterį kalbinti gražiuoju, tačiau kai ši jam liepdavo atstoti, užvirdavo kraujas – tuo metu įsiaudrinęs ir prirašė nesąmonių.

Esą tos žinutės buvo tik žodžiai, iš tikrųjų jis nieko blogo nepadarytų buvusiai draugei ir daugiau jokių nemalonių išgyvenimų jai nesukels.

Moteris pasakojo, kad su N.P. susipažino prieš trejus metus, tačiau po kiek laiko pastebėjo, kad nesutampa charakteriai, todėl jų keliai išsiskyrė.

Tai buvusiam draugui nepatiko. Apie porą metų jis ją persekiojo, SMS žinutėmis grasindavo, kad papjaus, užsmaugs, padegs butą, išdaužys langus.

Vyro numerį ji užblokavo, tačiau jis rasdavo kitokių bauginimo kelių: rašydavo žinutes iš draugų, kaimynų telefonų.

Baudą sumažino trečdaliu

Pernai į moters balkoną N.P. Įmetė „Molotovo kokteilį“. Už tai jis buvo nuteistas, tačiau pasibaigus probacijos laikui vėl viskas tęsėsi.

Kai stovėdamas už buto durų išgirsdavo, kad moteris skambina policijai, jis pats taip pat kviesdavo pareigūnus ir teikdavo melagingus pranešimus.

Kartą buvo išdaužtas klaipėdietės buto balkono durų stiklas. Moteris neabejojo, kad tai – N.P. darbas. Moteris mano, kad vyro charakteris – nenuspėjamas, ji nuolat jaučia baimę, kad grasinimai gali virsti tikrove.

Viena liudytoja prisiminė, kad draugė jai pasakojo, jog pavartojęs alkoholio N.P. tampa agresyvus, ne kartą pakėlė ranką – ji pati matė kraujosruvas ant draugės kūno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.