Po nakties bažnyčioje klebonas išvydo šlykštaus nusikaltimo pėdsakus – vaizdo kameros atskleidė tiesą

Alytaus Švč.Mergelės Marijos krikščionių pagalbos bažnyčios klebonas sekmadienį ryte pastebėjo, kad naktį į kleboniją buvo įsibrovęs vagis. Panašu, kad nusikaltėlis bandė lįsti ir į bažnyčią, tačiau jam nepavyko.

 Iš Alytaus bažnyčios prieš trejus metus pavogtas vertybes pavyko surasti.<br> Policijos nuotr.
 Iš Alytaus bažnyčios prieš trejus metus pavogtas vertybes pavyko surasti.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2023, 8:53 PM

Ilgas klebonijos pastatas stovi greta bažnyčios. Pastarosios durys buvo rastos apgadintos. Gali būti, kad vagišius, kai jam nepavyko įsibrauti į maldos namus, pasuko į kleboniją.

Į vidų nusikaltėlis pateko sugadinęs rūsio lango rėmą. Grobio per langą jis nebūtų išsinešęs, todėl išėjo pro duris, išlaužęs durų užraktą.

Klebonas pasigedo metalinės dėžutės su 400 eurų, elektrinio dviračio, baterijos bei kroviklio. Nuostolį klebonas įvertino 1470 eurų.

Šie maldos namai nuo ilgapirščio buvo nukentėję ir 2020-ųjų pavasarį.

Iš bažnyčios tąsyk buvo pavogti nedideli vargonai, garso kolonėlė su stiprintuvu, bažnytinės taurės, paauksuoti daiktai, į Kultūros vertybių sąrašą įrašytas relikvijorius.

Alytaus pareigūnai greitai nustatė vaizdo kamerų užfiksuotą įtariamąjį ir surado pavogtus daiktus. Nuo narkotikų priklausomas 31 metų įtariamasis buvo rastas nakvynės namuose.

Dalį grobio jis slėpė po lova, kitą dalį – parko krūmuose. Tiriant pastarąją vagystę paaiškėjo, kad tas pats alytiškis šią bažnyčią buvo apvogęs ir 2020-ųjų vasarį. Grobį jis jau buvo spėjęs parduoti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.