Pora iš Aukštaitijos bus teisiama dėl prekybos žmonėmis ir seksualinio pobūdžio nusikaltimų prieš nepilnametę

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame pusamžiui Aukštaitijos gyventojui pareikšti kaltinimai dėl nepilnametės seksualinio prievartavimo bei išžaginimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Kartu į teisiamųjų suolą sės moteris, kaltinama vaiko pardavimu ir pelnymusi iš nepilnamečio asmens prostitucijos.

Prievarta.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Prievarta.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Jun 20, 2023, 3:23 PM

Įtariama, kad, norėdama gauti pinigų, ji vyrui, ieškojusiam seksualines paslaugas teikiančios moters, apgaule atvežė nieko neįtariančią pažįstamą nepilnametę ir ją paliko.

Nepilnametė mergina nukentėjo praėjusiais metais. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pažįstama moteris ją pasikvietė vykti į svečius pas vyrą, kuris neva jai pažadėjo paskolinti pinigų. Įtariama, kad pastarajam, ieškančiam seksualines paslaugas teikiančios merginos, kaltinamoji pasiūlė už atlygį tokią surasti.

Gavusi iš vyro pinigų, moteris išėjo, palikusi su juo nieko neįtariančią ir nepajėgiančią apsiginti nepilnametę.

Baudžiamasis kodeksas už vaiko pardavimą numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 12 metų. Už nepilnamečio asmens seksualinį prievartavimą gresia nuo 2 iki 10 metų laisvės atėmimo bausmės, už nepilnamečio išžaginimą ir pelnymąsi iš nepilnamečio asmens prostitucijos – nuo 3 iki 10 metų nelaisvės.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.