6-metę dukrą prievartavęs tėvas ir tris anūkes tvirkinęs senelis iš Kauno krašto sulaukė atpildo Aukos apie pedofilus atskleidė šiurpias detales

Seksualinių nusikalti-mų prieš vaikus bylose nuosprendžius išgirdo du prievartautojai iš Kauno krašto – į belangę pasiųsti 6 metų dukterį lytiškai išnaudojęs tėvas ir 3 anūkes tvirkinęs 67 metų senelis.

 Kaune nuteisti du vyrai iš skirtingų šeimų: vienas prievartavo savo 6 metų dukrą, o kitas – 3 mažametes anūkes.<br> „123r.com“ nuotr.
 Kaune nuteisti du vyrai iš skirtingų šeimų: vienas prievartavo savo 6 metų dukrą, o kitas – 3 mažametes anūkes.<br> „123r.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2023, 6:51 AM

Kauno apygardos teismas pripažino kaltu pagal individualią veiklą dirbantį 51 metų vyrą, kuris nuo 2018 iki 2021 metų prievartavo savo dukrą. Seksualinį smurtą vaikas patyrė nuo 6 metų.

Tėvui skirta 7 metų įkalinimo bausmė, įpareigojant sumokėti mergaitei 3 tūkst. eurų dydžio neturtinę žalą.

Kitoje byloje pensininkas už lytinius nusikaltimus prieš tris mažametes anūkes pirmadienį nuteistas kalėti 11 metų.

Jis savo aukoms privalės atlyginti bendrą 20 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Liepė mušti vieniems kitus

Statybininku pagal individualią veiklą dirbančio vyro 6-metė dukra patyrė prievartą, kai išėjo iš namų jos motina. Potraukį prie svaigalų jaučianti, socialinių įgūdžių stokojanti moteris 2018 metais persikėlė į kitą vietą palikusi sugyventiniui auginti 3 jųdviejų vaikus.

Jaunėlė dukra buvo prievartaujama nuo 2018 metų vasaros.

Mergaitę, kaip ir kitas dvi atžalas – 10-metę jos seserį ir 4 metų brolį – tėvas ne tik žiauriai talžydavo diržu už tariamus prasikaltimus, bet ir liepdavo vaikams mušti vienam kitą, pats tuo metu stebėdamas smurto scenas.

Kraupūs faktai ėmė lįsti į dienos šviesą, kai mokykloje ant vaikų kūnų buvo pastebėta daugybė mėlynių, žaizdų, nubrozdinimų. 

Ugdymo įstaigos darbuotojai nedelsdami apie tai pranešė policijai ir vietos vaiko teisių apsaugos specialistams.

Atskleidė šiurpias paslaptis

Perkėlus vaikus į globos namus vyriausioji dukra iš pradžių užsiminė, kad šeimoje yra paslapčių, po to vaikai ėmė nuosekliai pasakoti apie šiurpias detales.

Tėvui buvo iškeltos dvi bylos dėl prievartos ir sveikatos sutrikdymo, kurį vaikams sukėlė jo smūgiai. Už seksualinius nusikaltimus prieš jaunėlę dukrą jis jau nuteistas, o kita byla šiuo metu nagrinėjama Kauno apylinkės teisme.

Dar prieš pradedant ikiteisminius tyrimus šeimą lankę vaiko teisių specialistai, vietos savivaldybės socialiniai darbuotojai atkreipė dėmesį, kad tėvas neskiria pakankamai dėmesio savo atžaloms, – vaikai augo purvinuose namuose, stokojo elementaraus rūpesčio.

Mergaitės nešiodavo berniukams skirtus gerokai per didelius drabužius. Bet, nepaisant akivaizdžių nepriežiūros faktų ir vietos apylinkėse sklandančių kalbų, kad vaikai yra mušami, tėvui buvo leista juos auginti atidžiau nesigilinant į situaciją.

Išnaudojo daugelį metų

Kitoje šeimoje taip pat dėjosi siaubingi dalykai. Daugelį metų trys nepilnametės seserys ir jų pusseserė nedrįso papasakoti artimiesiems, kaip jas seksualiai išnaudojo senelis.

Mergaitės prievartą patyrė skirtingais laikotarpiais, su pertraukomis gyvendamos kartu su savo tėvais ir seneliu tame pačiame name.

Ilgą laiką jos niekam nedrįso prabilti apie nusikaltimus, o tėvai nieko blogo neįtarė. Iškrypėlis lytiškai išnaudodavo paaugles, kai likdavo su jomis vienas. Po to mergaitėms jis liepdavo niekam neprasitarti, kas įvyko. Vaikams buvo grasinama smurtu, jei netylės.

Dvi nukentėjusiomis pripažintos seserys dabar jau yra pilnametės, o jų pusseserei – 17 metų. Vyriausioji iš trijų giminaičių teigė buvusi prievartaujama net 9 metus – nuo 2007 iki 2016 metų.

Šiurpūs nusikaltimai išaiškėjo, kai jauniausia anūkė papasakojo apie senelio veiksmus savo motinai. Tai įvyko prieš dvejus metus. 

Pasak mergaičių tėvų, senelis prašė nesikreipti į policiją žadėdamas padovanoti savo sodybą, tačiau jie atsisakė.

Klampina ir melo detektorius

Visos trys anūkės davė nuoseklius, vienas kitam neprieštaraujančius parodymus, o psichologinę-psichiatrinę ekspertizę atlikę specialistai konstatavo, kad jos nėra linkusios kalbėti netiesos.

Per kratą senelio namuose pareigūnai aptiko kompiuterį, kuriame buvo pornografinių vaizdų su vaikais.

Savo kaltę neigiantis pensininkas sutiko pasitikrinti melo detektoriumi, kuris dar labiau jį įklampino, – prietaisas parodė, kad vyriškis kalba netiesą.

Vyriškis buvo pripažintas kaltu dėl visų trijų anūkių išprievartavimo bei tvirkinimo. Kauno apygardos teismas pirmadienį seneliui skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.