Alytuje veidu į asfaltą „Aras“ paguldė Lietuvos kikbokso čempioną

Alytuje sulaikytas praeityje jau teistas ir pareigūnams gerai pažįstamas Lietuvos kikbokso čempionas Rolandas Agrba. Jį veidu į asfaltą ketvirtadienį paguldė „Aro“ kovotojai.

 Sulaikymas Alytuje.<br> Facebook/Kur stovi policija Alytuje/Gražvydo D. nuotr.
 Sulaikymas Alytuje.<br> Facebook/Kur stovi policija Alytuje/Gražvydo D. nuotr.
 Sulaikymas Alytuje.<br> Facebook/Kur stovi policija Alytuje/Gražvydo D. nuotr.
 Sulaikymas Alytuje.<br> Facebook/Kur stovi policija Alytuje/Gražvydo D. nuotr.
 Sulaikymas Alytuje.<br> Facebook/Kur stovi policija Alytuje/Gražvydo D. nuotr.
 Sulaikymas Alytuje.<br> Facebook/Kur stovi policija Alytuje/Gražvydo D. nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 22, 2023, 5:05 PM, atnaujinta Jun 22, 2023, 5:26 PM

Ketvirtadienį socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Kur stovi policija Alytuje“ buvo paviešinta nuotrauka, užfiksuota vos kelios akimirkos po kvapą gniaužiančio sulaikymo. Nuotraukoje matyti „Aro“ kovotojai, o greta jų ant žemės gulintis sulaikytas vyras.

Portalas „Delfi“ skelbia, kad sulaikytasis yra alytiškis Lietuvos kikbokso čempionas Rolandas Agrba (gim. 1980 m.), teistas už organizuotos gaujos subūrimą, neteisėtą laisvės atėmimą, sveikatos sutrikdymą kankinant itin žiauriai, nelegalų šaudmenų ir narkotikų laikymą ir chuliganizmą.

Šią informaciją „Delfi“ patvirtino Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius. Jis teigė, kad atliekami procesiniai veiksmai ir dar negalima atskleisti, kokie nusikaltimai inkriminuojami R.Agrbai.

Belangės pavyko išvengti

Kaip jau skelbė lrytas.lt, R.Agrba yra buvusios Kauno teisėjos Reginos Agrbos sūnus. Jis dar 2014 metais buvo nuteistas už organizuotos gaujos subūrimą, viešosios tvarkos pažeidimą, neteisėtą laisvės atėmimą, sveikatos sutrikdymą kankinant ar kitaip itin žiauriai, nelegalų šaudmenų laikymą. Proceso metu nustatyta, jog sportininkas viename Alytaus daugiabučių smogė moteriai ir jos šuniui beisbolo lazda.

Kartu su R.Agrba teisiamųjų suole tąsyk atsidūrė dar 13 gaujos narių, kurių dauguma yra iš Alytaus. Tyrėjų duomenimis, teisėjos atžalos suburta grupuotė tris vyrus buvo nuvežusi į mišką. Vienai aukų miške ir garaže buvo suduota ne mažiau 45 smūgių pagaliu, plaktuku ir kitais įrankiais.

R. Agrbai belangės prieš tada pavyko išvengti – teismas jam skyrė 3 metų laisvės atėmimą, bausmę atidedant 2 metams ir 6 mėnesiams.

Tačiau po šių nusikaltimų virtinės kovinių sporto varžybų čempionas nepasimokė – prieš kelerius metus jam buvo iškelta dar viena baudžiamoji byla. Kompiuteriais prekiaujantis Alytaus firmos vadovas atskleidė šokiruojančias detales, kaip teisėjos sūnus reikalavo iš jo pinigų, bauginimus „užtvirtindamas“ šratinuko dūriu į skruostą.

Reikalavo pinigų iš verslininko

Smulkaus verslo atstovas prisiminė, kuomet 2020 metų rugsėjo 19 dieną sportininkas pakvietė jį susitikti Alytaus parke. Pasak nukentėjusiojo, ten R. Agrba pareiškė, kad jiedu turi bendrą problemą, ir tai problemai išspręsti reikia pinigų.

Verslininko tvirtinimu, po dviejų dienų teisėjos sūnus atvyko į jo darbovietę ir pareikalavo duoti 5 tūkst. eurų. Įmonės vadovas pasakojo, jog užpuolikas sudavė jam smūgius į veidą, galvą, krūtinę ir juosmenį, po to sugriebė rankomis už kaklo, pargriovė ant grindų ir ėmė ją smaugti, dūrė šratinuku į dešinį skruostą. Prieš išeidamas užpuolikas davė 4 dienų terminą.

Po kiek laiko verslininkas teigė išgirdęs iš R.Agrbos žodžius, kurie privertė jį sunerimti ir dėl artimųjų saugumo – pašnekovas pareiškė žinantis, kur gyvena firmos savininkas, ėmė kalbėti apie jam artimą moterį. Pokalbio metu R.Agrba nusileido iki 2 tūkst. eurų. Pastarajam išėjus, verslininkas po kurio laiko nuvyko į policiją ir parašė pareiškimą.

Ištyręs visus įrodymus, Kauno apygardos teismas pripažino R. Agrbos kaltę. Buvusios teisėjos atžalai skirta subendrinta bausmė – 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimas, kurią nuspręsta iš dalies atidėti: pusantrų metų teks būti už grotų, o likęs 2 metų laikotarpis – lygtinis.

2009 m. kovo mėn. R.Agrba buvo apšaudytas, šūviais iš „Kalašnikovo“ automato buvo peršautos jo kojos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.