Alytaus gatvėse nesaugu net viduryje dienos: užpuolikai taikosi į moteris

Alytaus gatvėse moterims derėtų būti atsargesnėms – vidury dienos užpuolikai, ieškantys lengvo grobio, iš rankų joms išplėšia rankines. Manoma, kad tokiems nusikaltimams ryžtasi narkomanai.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2023, 12:57 PM

Sekmadienį 63 metų alytiškė Jazminų gatve ėjo į prekybos centrą. Aikštelėje ji pastebėjo liesą pusnuogį vyrą. Galvą jis buvo apsivyniojęs baltais marškinėliais.

Artėjo liūtis, buvo tvanku, todėl moteris pernelyg nesistebėjo tokia vyro išvaizda. Vos tik alytiškė praėjo pro jį, šis griebė jos rankinę ir pasileido bėgti.

Moteris, šaukdamasi pagalbos, bandė vytis įžūlų vagį. Į jos šauksmą sureagavo vienas praeivis ir puolė paskui nusikaltėlį. Tas skuodė per miškelį, iš pavogtos rankinės vienus daiktus mėtydamas, kitus grūsdamas į kišenę.

Bėglį besivejantis vyras apie nusikaltimą pranešė Bendrajam pagalbos centrui. Vagis spėjo pasprukti – dingo tarp namų.

Policijos pareigūnai atvyko su tarnybiniu šunimi. Pavyko surasti numestą skėtį, buto raktus. Vėliau žmonės pranešė radę rankinę. Nusikaltėlio pėdsakų šuo neaptiko.

Kitą dieną socialiniuose tinkluose buvo paskelbta, kad vedžiodama šunį moteris rado piniginę su dokumentais. Suprantama, vagį domino tik pinigai, todėl nukentėjusi moteris piniginėje neberado 100 eurų.

Maždaug prieš tris savaites Kaštonų gatvėje tokiu pat būdu buvo apvogta 90-metė alytiškė. Ji buvo užpulta 10 val.

Ant galvos gobtuvą užsimaukšlinęs užpuolikas prie aukos prisiartino iš nugaros, išplėšė rankinę, kurioje buvo asmens dokumentai, namų raktai, 39 eurai, ir pabėgo.

Anot pareigūnų, kvaišalus vartojantys asmenys, siekiantys bet kokia kaina gauti pinigų dozei, ne tik puldinėja jiems pasipriešinti negalinčius žmones, bet ir vagiliauja prekybos centruose, vaistinėse.

Keliasdešimt eurų kainuojančią kosmetiką, maisto papildus vėliau jie parduoda pusvelčiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.