Kauno apylinkės teisme nagrinėjama byla dėl galimo bendrininkų grupuotės savavaldžiavimo

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaunietis M.B. kaltinamas, jog į bendrininkų grupę subūrė kaltinamuosius J.G. ir G.V., kurie iš nukentėjusiojo, panaudodami fizinę bei psichologinę prievartą, galimai reikalavo atiduoti pinigus.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

2023-06-26 13:57

M.B. kaltinamas, jog siekdamas iš buvusio verslo partnerio atgauti jo manymu tikrą, tačiau nukentėjusiojo ginčijamą 40 000 eurų dydžio piniginę skolą, 2021 m. lapkričio-gruodžio mėnesių laikotarpiu, su kitais bylos kaltinamaisiais J.G. ir G.V. susitarė, jog jie, panaudodami psichinę bei fizinę prievartą iš nukentėjusiojo išreikalaus pinigus. Bylos duomenimis, J.G. ir G.V. už šį darbą buvo pažadėtas 8 000 eurų atlygis.

Remiantis kaltinamojo akto duomenimis, J.G. ir G.V. su nukentėjusiuoju buvo susitikę tris kartus. Susitikimų metu asmenys aiškinosi, kas iš tikrųjų ir kam yra skolingas, tačiau susitarimo nepasiekė. 2022 m. kovo 17 d. kaltinamieji pasikvietė nukentėjusįjį į viename parke esančią automobilių stovėjimo aikštelę, ten nukentėjusį apkaltino melavimu, vieną kartą jam trenkė bei nurodė per 2 mėnesius grąžinti 40 000 eurų skolą. Nukentėjusiajam taip pat galimai buvo nurodyta, jog 15 000 eurų turi būti sumokėta per septynias dienas.

Bylos duomenimis, 2022 m. kovo 23 d. asmenys susitiko iš anksto sutartoje vietoje, o nukentėjusiajam perdavus 5 000 eurų sumą, kaltinamieji J.G. ir G.V. buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

M.B. šioje byloje kaltinamas dėl organizavimo savavaldžiauti, J.G. ir G.V. kaltinami dėl savavaldžiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.