Mirtina egzekucija – dėl 25 eurų: kaimyną nukankinę įtariamieji bausmės laukia laisvėje

Kaune prieš teismą stojo du Druskininkų gyventojai, kaltinami surengę žiaurią egzekuciją kaimynui. Auka buvo daužoma kumščiais, metaliniu kėdės rėmu.

Mirtina egzekucija – dėl 25 eurų: kaimyną nukankinę įtariamieji bausmės laukia laisvėje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi  nuotr.
Mirtina egzekucija – dėl 25 eurų: kaimyną nukankinę įtariamieji bausmės laukia laisvėje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2023, 7:55 AM

Kauno apygardos teismas pirmą kartą atvertė baudžiamąją bylą, kurioje 60 metų druskininkiečio Dainiaus J. nužudymu kaltinami jo kaimynai – bedarbis 58 metų Vladas Jurkevičius ir 32 metų Tomas Vailionis, anksčiau tarnavęs Krašto apsaugos savanorių pajėgose.

Žiaurus nusikaltimas įvykdytas Gardino gatvėje esančiame bendrabutyje pernai nuo gegužės 3 d. 23 valandos iki gegužės 4 d. pusės dviejų nakties.

Kriminalistų duomenimis, auką smurtautojai mirtinai sumušė per išgertuves, būdami Dainiaus J. namuose.

Ginčas įsiplieskė dėl menkavertės priežasties – būsto šeimininkas buvo apkaltintas 25 eurų vagyste.

Nuo priekaištų netrukus buvo pereita prie smūgių – medicinos ekspertai nustatė, jog Dainiui J. buvo suduota ne mažiau kaip 13 smūgių kumščiais ir metaliniu kėdės rėmu į galvą, pečius, rankas ir krūtinę.

Druskininkietis nuo patirtų sužalojimų mirė – atvykus greitajai pagalbai jis jau buvo negyvas. Įtarimai nužudymu buvo pareikšti abiem Dainiaus J. svečiams.

Pastarieji patys išvietė pagalbą, tačiau skambinant nutylėta, kad vyras patyrė smurtą, – pranešta, jog jam pablogėjo sveikata, bet nepaminėta, dėl kokių priežasčių taip atsitiko. Atvykę policijos pareigūnai rado ir kėdę, kurios rėmu buvo mušamas vyras.

Po nusikaltimo įtariamiesiems buvo nustatytas girtumas: T.Vailioniui – 1 prom., o V. Jurkevičiui – 2,18 prom. alkoholio. Prieš abu teisiamuosius surinkta pakankamai svarių įrodymų.

T.Vailionis kaltę pripažino, o V.Jurkevičius kratėsi kaltės. Nuosprendžio jie laukia laisvėje.

Anksčiau jie buvo teisti už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.