Sostinės pareigūnai sulaikė siautėjusius ilgapirščius: du vyrai atsidūrė areštinėje

Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai operatyviai išsiaiškino ir sulaikė du jaunus vyrus (gimusius 1999 m. ir 1996 m.), įtariamus vagystėmis įsibraunant į patalpas.

Sostinės pareigūnai sulaikė vagystėmis įtariamus vyrus.<br>Vilniaus apskrities VPK vaizdo medžiaga/STOP kadras.
Sostinės pareigūnai sulaikė vagystėmis įtariamus vyrus.<br>Vilniaus apskrities VPK vaizdo medžiaga/STOP kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Jun 30, 2023, 9:12 PM

Kaip praneša Vilniaus apskrities VPK, abu jie atsidūrė areštinėje.

Sostinės kriminalistai, analizuodami kriminogeninę situaciją Vilniaus apskrityje, pastebėjo, kad nuo birželio mėnesio pradžios padaugėjo nusikalstamų veikų, „žaibiškai“ įsibraunant į patalpas, tai yra, kol per kelias minutės atvažiuoja apsaugos ekipažas, nusikaltimą įvykdęs asmuo ar asmenys spėja pasišalinti. Buvo pradėta net keliasdešimt ikiteisminių tyrimų dėl tokio pobūdžio nusikalstamų veikų Vilniuje, Vilniaus, Širvintų bei Šalčininkų rajonuose.

Ikiteisminio tyrimo metu sostinės kriminalistai pasitelkė kolegas iš kitų padalinių – kruopščiai atlikę įvairius ikiteisminio tyrimo veiksmus bei surinkę pakankamai įrodymų, išaiškino, kad tai – vienos grupės darbas. Per gana trumpą laiko tarpą kriminalistai operatyviai nustatė įtariamuosius ir, pasitelkę Viešosios tvarkos valdybos Specialiosios parengties skyriaus pareigūnus, birželio 30 d. karštais pėdsakais, iškart po įvykdyto nusikaltimo Širvintų rajone, sulaikė ir į areštinę uždarė visus vagystėse dalyvavusius žmones.

Visi jie ne kartą teisti už analogiškus nusikaltimus. Kratų metu įtariamųjų namuose bei jų automobiliuose buvo rasta ir paimta ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktiniai įrodymai: drabužiai, kaukės, laužymo ir kiti įrankiai. Sulaikytiems žmonėms buvo pareikšti įtarimai dėl padarytos nusikalstamos veikos ir artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo jiems skyrimo.

Už šias nusikalstamas veikas, numatytas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d., gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.