Keturis vaikus vežęs girtas Vilniaus r. gyventojas apvertė mašiną, tiriant įvykį sužaloti du policininkai Į ligoninę nuvežtas vienas vaikas

Vienas vaikas buvo sužalotas per avariją vėlų sekmadienio vakarą Vilniaus rajono žvyrkelyje. Pareigūnams aiškinantis įvykio aplinkybes paaiškėjo, kad vairuotojas girtas. Prieš avariją jis į automobilį įsisodino keturis vaikus. Aiškinantis įvykio aplinkybes buvo sužaloti du pareigūnai.

 Vilniaus pareigūnai narplioja painią avarijos istoriją.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Vilniaus pareigūnai narplioja painią avarijos istoriją.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-03 09:03, atnaujinta 2023-07-03 09:14

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, liepos 2 d. apie 22 val. Vilniaus r., Rukainių seniūnijoje, Juodiškių kaime, automobilis „Volvo“, vairuojamas vyro (gim. 1980 m.), nesuvaldytas vertėsi ir po avarijos iš eismo įvykio vietos nuvažiavo.

Policija praneša, kad vairuotojas po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo vartojo alkoholį, jam vėliau buvo nustatytas 2,31 prom. girtumas.

Lrytas.lt žiniomis, avarija įvyko žvyrkelyje. Policijai paskambinę netoliese gyvenantys žmonės pasakojo, kad girdėjo greitai lekiančio žvyrkeliu automobilio variklio riaumojimą, o netrukus pasigirdo ir smūgio garsas. Toje vietoje žmonės aptiko automobilio detalių ir besimėtantį automobilio ratą, todėl įtarė, kad čia avariją patyrė kažkoks automobilis, kuris iš įvykio vietos nuvažiavo.

Reaguodami į iškvietimą policijos pareigūnai pėdsakais atsekė iki sodybos Rudaminos seniūnijoje, Daubėnų kaime, Ąžuoliuko 3-ojoje g. Čia buvo rastas ir sudaužytas automobilis „Volvo“.

Vežė keturis vaikus

Namuose pareigūnai rado girtą automobilio vairuotoją ir keturis vaikus – dvynukus berniuką ir mergaitę (gimę 2017 m.), mergaitę (gimusi 2007 m.) ir berniuką (gim. 2008 m.). Paaiškėjo, kad vyras važiavo įsisodinęs visus šiuos vaikus, kartu važiavo ir vaikų motina (gimusi 1984 m.).

Atvykus policijai namuose buvo ir vaikų dėdė (gim. 1979 m.) bei dar viena moteris (gimusi 1979 m.). 

Pareigūnai į sodybą iškvietė greitosios pagalbos medikus. Šie apžiūrėję vaikus, vieną berniuką (gim. 2008 m.) išvežė į vaikų ligoninę Santariškėse. Vaiką nulydėjo namuose buvusi moteris (gimusi 1979 m.). Tuo tarpu vaikų motina apklausta kaip avarijos liudininkė.

Pareigūnai iškvietė ir vaiko teisių specialistus. Šie nustatė, kad toje situacijoje atsakingu už vaikų priežiūrą gali būti vaikų dėdė (gim. 1979 m.), jam vaikai ir buvo patikėti.

Trukdė dirbti pareigūnams

Pareigūnams aiškinantis avarijos aplinkybes, į sodybą atėjęs vyras pradėjo trukdyti policijos pareigūnams. Jis atsisakė vykdyti pareigūnų reikalivimus, tad buvo nuspręsta vyriškį sulaikyti.

Per sulaikymą vyras aktyviai pasipriešino ir sužalojo du Vilniaus apskrities VPK pareigūnus (gimę 2001 m. ir 1997 m.). Jiems irgi prireikė medikų pagalbos.

Pareigūnai, suteikus medicinos pagalbą, gydomi ambulatoriškai.

Tuo tarpu girtas (0,69 prom.) įtariamasis (gim. 1997 m.) buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Dėl pasipriešinimo pareigūnams pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl avarijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.