Prie ežero poilsiavusios policijos pareigūnės demaskavo girtą vairuotoją

Birželio 25-ąją dvi Telšių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėjos Aušra Anglickienė ir Vilma Rumovskienė nutarė atsipūsti nuo kasdieninės policinės veiklos rutinos ir su šeimomis išsiruošė prie Platelių ežero pailsėti. Tačiau baigiant iškylauti, joms vis dėlto teko grįžti prie policijos kasdienybės ir imtis priemonių nusikalstamai veikai užkardyti, kad niekuo dėti žmonės nenukentėtų nuo girtų.

 Girtą vairuotoją ne darbo metu demaskavusios pareigūnės.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Girtą vairuotoją ne darbo metu demaskavusios pareigūnės.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apskrities VPK

Jul 3, 2023, 11:31 AM

Sakoma, kad girtam – jūra iki kelių. Kaip ten jūra – neaišku, bet ežeras girtam – tikrai iki kelių. Tuo pareigūnės įsitikino, kai vakare, apie 20 val., susiruošė nuo ežero važiuoti namo, o į poilsiavietę atriedėjo „VW Sharan“. Iš automobilio išsirito trys vyrai, kurių elgesys išdavė, kad bus gerokai primaukę alkoholio. Iš vairuotojo pusės išlipęs vyras irgi atrodė apsvaigęs nuo alkoholio.

Telšių rajono policijos komisariato tyrėjos, kasdieniniame darbe nuolat susiduriančios su girtų asmenų pasivažinėjimo sukeltais padariniais, iš karto priėmė sprendimą nepalikti girtuoklių be priežiūros ir imtis priemonių užkirsti kelią tolimesniam girtos trijulės pasivažinėjimui, kad būtų išvengta nelaimės, kurioje nukentėtų niekuo dėti asmenys. Kadangi telšiškės pareigų nevykdė, jos susisiekė su Plungės kolegomis ir iškvietė juos, kad iš eismo būtų pašalintas girtas vairuotojas.

Kol kolegos atvyko, tyrėjos dar stebėjo aplinką, nes automobilį vairavęs vyras sugalvojo nueit išsimaudyti. Kuo kartais baigiasi neblaivių asmenų maudynės, pareigūnės irgi puikiai žino iš savo darbo patirties, tad jos tiesiog žvilgsniu sekė, ar nardančio ežere vyro neprireiks traukti iš vandens.

Pagal iškvietimą atvykę Plungės rajono policijos komisariato pareigūnai rado prie „VW Sharan“ sėdinčius tris girtus vyrus, kurie dievagojosi nė vienas transporto priemonės nevairavęs, o juos atvežęs kažkas, kuris tuoj pat kitu automobiliu išvažiavęs. Tačiau stovyklavietėje buvę žmonės labai aiškiai matė, kuris iš trijulės vairavo automobilį ir pareigūnams jį nurodė. 39 metų vyrui buvo nustatytas sunkus girtumas – 3,40 prom.

Kitiems dviem su juo atvažiavusiems vyrams – 2,63 ir 1,14 prom. girtumas. Paaiškėjo, kad automobilio vairavimu įtariamas vyras net nėra įgijęs teisės vairuoti. Už transporto priemonės vairavimą esant neblaiviam, kai nustatytas per 1,51 promilių neblaivumas, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už analogišką poelgį, kai neturėdamas teisės vairuoti ir būdamas tokio pat sunkaus girtumo (3,39 prom.) vyras sėdo prie transporto priemonės vairo, jis jau buvo teistas 2017 m. Tada sulaukė ne tik tūkstantinės baudos, bet ir prarado automobilį, kurį vairavo. Po to vyras automobilį iškeitė į dviratį. Bet Kelių eismo taisyklės vairuoti dviratį neblaiviam irgi draudžia, tad jo pečius vėl prislėgė nelengva baudų našta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.