Kauno apylinkės teisme pradėta nagrinėti byla dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis bei šaudmenimis

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose pradėta nagrinėti byla, kurioje 4 asmenys kaltinami neteisėtu disponavimu narkotinėmis arba psichotropinėmis medžiagomis, o vienas iš šių asmenų kaltinamas ir dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Jul 11, 2023, 2:55 PM

Kaunietis A.S. kaltinamas, jog turėdamas tikslą platinti psichotropines medžiagas, 2022 m. gruodžio 2 d. neteisėtai įgijo 14 tablečių su psichotropine medžiaga – MDMA. Įtariama, kad vieną iš tablečių A.S. tą pačią dieną pardavė kitam kaltinamajam A.E., o kitas – pasiliko.

Kaunietis T.G. kaltinamas, jog turėdamas tikslą platinti, 2022 m. gruodžio 2 d. neteisėtai įgijo įvairių narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Įtariama, kad jis įgijo, 48 tabletes su psichotropinėmis medžiagomis, 3 paketėlius su kanapių derva, kurių masė yra apie 81 g, beveik 7 g kokaino, lankstinuką su psichotropine medžiaga – haliucinogeniais grybais maišelį su psichotropiniais guminukais.

T.G. kaltinamas ir dėl to, jog tą pačią dieną (2022 m. gruodžio 2 d.), turėdamas tikslą platinti, neteisėtai įgijo dar 9 paketėlius su kanapėmis, kurių masė beveik 18 g, 5 paketėlius su kanapių derva, kurių masė yra daugiau nei 9 g ir 21 tabletę su psichotropinėmis medžiagomis.

Manoma, kad T.G., ketindamas šias medžiagas parduoti, jas gabeno paslėpęs savo rūbuose, vėliau įsėdo į kito bylos kaltinamojo – D.Z. – automobilį, o pastebėjęs policijos pareigūnus, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės, visas narkotines bei psichotropines medžiagas išmėtė automobilio salone.

D.Z. šioje byloje kaltinamas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis bei dėl neteisėto šovinių laikymo. Bylos duomenimis, 2022 m. lapkričio mėnesį D.Z. neteisėtai, turėdamas tikslą platinti, galimai įgijo apie 24 g narkotinių medžiagų – kanapių ir šias narkotines medžiagas laikė savo gyvenamojoje vietoje.

Taip pat, įtariama, kad D.Z., 2022 m. gruodžio 2 d. turėdamas tikslą platinti, įgijo dvylika folijos paketėlių su narkotine medžiaga – kanapėmis, kurių masė yra beveik 19 g ir šias narkotines medžiagas laikė savo naudojamame automobilyje kol šias medžiagas kratos metu rado ir paėmė policijos pareigūnai. Taip pat D.Z. Kaltinamas dėl to, jog buvo įgijęs tris 9 mm kalinro šovinius ir juos neteisėtai laikė savo namuose.

A.E. kaltinamas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, kaltinamieji A.S., T.G. ir D.Z. kaltinami dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, D.Z. taip pat kaltinamas ir dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.