Bus teisiami plėšimus Kauno daugiabučiuose vykdę vyrai

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose bus pradėta nagrinėti byla, kurioje D.A. ir E.J. kaltinami dėl Kauno miesto daugiabučiuose galimai įvykdytų plėšimų.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Jul 12, 2023, 10:03 AM

Bylos duomenimis, 2023 m. gegužės 1 d. abu kaltinamieji, veikdami bendrininkų grupėje, paskambino į viename daugiabutyje esančio buto duris, o šeimininkei jas atidarius, įsibrovė į butą.

D.A. kaltinamas, jog nukentėjusiajai į kaklą įrėmė peilį, pargriovė ant grindų, užspaudė burną, surišo rankas ir kojas, tada kartu su bendrininku E.J. nutempė moterį į vonios kambarį, o iš bute rastos piniginės pagrobė 200 eurų.

Anksčiau 13 kartų teistas kaunietis D.A. taip pat kaltinamas, jog 2023 metų balandžio 18 bei 30 dienomis tokiu pačiu budu įsibrovė į dar du butus ir iš dviejų nukentėjusiųjų galimai pagrobė 250 eurų. Kaltinamojo akto duomenimis, D.A., galimai nustūmęs nukentėjusiasias, grasino joms peiliu ir taip atėmęs galimybę priešintis, pagrobė jų pinigus.

Ikiteisminio tyrimo metu D.A. ir E.J. savo kaltę dėl jiems inkriminuojamų nusikalstamų veikų pripažino. Remiantis D.A. parodymais, pinigai buvo reikalingi narkotinių medžiagų įsigijimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.