Šeimos svajonės – sunaikintos: Kėdainiuose įtariamas namo padegimas

Kėdainiečių šeimos noras įsikurti kaime vos nesibaigė tragedija. Naktį, įtariama, padegtas jų namas. Laimei, įvykio metu name žmonių nebuvo, tačiau savininkai patyrė didžiulius nuostolius. Pranešimas apie gaisrą Krakių seniūnijos Meironiškių kaimo Saulėtekio gatvėje buvo gautas naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

 Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms ir atlikus žvalgybą atvira liepsna degė namo stogas.<br> D. Kuprijanovo nuotr.
 Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms ir atlikus žvalgybą atvira liepsna degė namo stogas.<br> D. Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas

Jul 14, 2023, 4:45 PM

03 val. 17 min. į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino įvykio liudininkas, kuris pranešė, kad atvira ugnimi dega namas. Žmogus net tiksliai adreso nurodyti negalėjo. Ar yra viduje žmonių, taip pat nebuvo aišku.

Į įvykio vietą buvo pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Krakių ir Josvainių ugniagesių komandos, greitosios medicinos pagalbos medikai.

Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms ir atlikus žvalgybą atvira liepsna degė namo stogas.

„Namas 10×8 metrų dydžio, 1 aukšto su mansarda, blokinis, apšiltintas mineraline vata, stogas dengtas šiferiu.

Ugnis likviduota panaudojus 3 B tipo švirkštus, ištraukiamas ir glaustines kopėčias, 2 vnt. parankinių priemonių.

Vanduo buvo vežiojamas 300 metrų atstumu iš dirbtinio vandens telkinio. Išlieta 17 m³ vandens. Ugniagesiai ne tik malšino ugnį, bet ir viduje ieškojo žmonių. 2 gelbėtojai dirbo 35 min.“, – apie įvykį informavo Eglė Ruchajienė, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė.

Gaisro metu nudegė stogo konstrukcijos, nuardytas šiferis. Aprūko ir sulieta vandeniu mansarda, pirmas aukštas ir juose buvę namų apyvokos daiktai. Dūmų detektoriaus nebuvo.

Po valandos į įvykio vietą atvyko ir namo savininkas. Jis teigė įtariantis, kad namas buvo padegtas tyčia.

Apie įtarimus informuoti ugniagesių gelbėtojų tyrėjai ir policijos pareigūnai.

Policijos departamentas praneša, kad namas, kurio metu sudegė stogas ir išdegė palėpė, galėjo būti padegtas, surinkta medžiaga dėl svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

Pirmadienio rytą į nelaimės vietą atvyko ir Krakių seniūnas Ernestas Barčas. Jis teigė, kad pagalbos į seniūniją kol kas niekas nesikreipė, tačiau jei būtų kreiptasi, tokį prašymą svarstytų komisija.

Įprastai nukentėjusiems nuo gaisro yra padedama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?