20-oji „Yaga Gathering“ prasidėjo įprastai: policija festivalio prieigose iš žiūrovų atiminėjo kvaišalus

Dzūkijos miškuose jau 20 kartą prasidėjus festivaliui „Yaga Gathering“, policija teigia, kad viskas vyksta įprastai – surengus reidą renginio prieigose rasta narkotikų, sulaikyti juos turėję jaunuoliai. Pasak policijos, reidas surengtas kryptingai, kadangi narkotikai yra kasmetinė šio festivalio problema. Neatmetama, kad per savaitgalį bus surasta dar daugiau kvaišalų.

 Tarnybinis šuo, kvaišalai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Tarnybinis šuo, kvaišalai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2023, 10:51 AM

Kaip pranešė Alytaus apskrities VPK, liepos 14 d. apie 13 val. 30 min. Varėnos r., Matuizų seniūnijoje, Kukiškių kaime, patikrinimui sustabdytas automobilis BMW, kurio keleivis (gim. 1987 m.), su savimi turėjo maišelį su augalinės kilmės medžiaga, įtariama, narkotine ar psichotropine medžiaga.

Tą pačią dieną, toje pačioje vietoje patikrinimui sustabdytas automobilis „Chevrolet“, kurio keleivė (gimusi 1992 m.), su savimi turėjo tris maišelius su, įtariama, sintetinės kilmės, biria narkotine ar psichotropine medžiaga.

Apie 16 val. 10 min. ten pat patikrinimui sustabdytas automobilis BMW, kurio vairuotoja (gimusi 1992 m.), su savimi turėjo suktinę ir tris plastiko pakuotes, su įtariama, augalinės kilmės narkotine ar psichotropine medžiaga, taip pat dvi tabletes, galimai psichiką veikiančių tablečių.

5 minutėmis anksčiau tikrintas dar vienas automobilis BMW, kurio keleivė (gimusi 1995 m.), maišelyje turėjo augalinės kilmės, įtariama, narkotinės ar psichotropinės medžiagos – „žolės“.

Įtariamoji sulaikyta patalpinta į Alytaus ilgalaikio sulaikymo patalpą.

Apie 14 val. 35 min. patikrinimui sustabdytas ir automobilis „Toyota Auris“, kurio keleivis (gim. 2002 m.), turėjo maišelį su augalinės kilmės, įtariama, narkotine ar psichotropine medžiaga „žole“ ir šešis folijos ritinėlius su galimai narkotine ar psichotropine medžiaga (grybais).

Alytaus apskrities VPK atstovė Kristina Janulevičienė lrytas.lt patvirtino, kad visi patikrinimai surengti jau 20 kartą organizuojamo festivalio „Yaga Gathering“ prieigose. Buvo tikrinami atvykstantys žiūrovai ir jų automobiliai.

„Policijos pareigūnai žino, kad kvaišalai yra kasmetinė šio festivalio problema. Todėl ir buvo surengti specialūs patikrinimai“, – teigia Alytaus apskrities policijos atstovė.

Neatmetama, kad per savaitgalį, kol vyks festivalis, panašių pranešimų apie sulaikytus kvaišalus bus sulaukta ir daugiau.

Pasak K.Janulevičienės, policija festivalio žiūrovus tikrino renginio prieigose. Festivalio teritorijoje tvarką turi užtikrinti organizatoriai.

Festivalio organizatoriai teigia, kad liepos 13–17 dienomis miškų apsuptoje ežero pakrantėje galima pasinerti į daugiasluoksnes meno formas, čia išvysti įvairiausius performansus, instaliacijas bei atrasti vaizdo ir muzikos vienybę.

Ketvirtadienį prasidėjusioje „Yaga Gathering“ lankytojai kviečiami aplankyti 4 muzikines erdves: „Valley“, „Pinegrove“, „Duskwood“ bei „LRT Opus“, kuriose skirtingos muzikos ritmai, gyvi pasirodymai, pokalbiai ir magiški naktiniai šokiai.

„Susirinkusių žmonių jusles dirgina instaliacijų gausa, performansai, šiuolaikinio šokio pasirodymai, o netikėtas patirtis garantuoja ir atradimų semtis kviečia veiklų bei paskaitų erdvės, pastarojoje plėtojamos aktualios temos nuo psichologijos iki dirbtinio intelekto, nuo natūralios medicinos, saugių lytinių santykių iki paskaitų narkotikų žalos mažinimo tema“, – skelbiama festivalio pristatyme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.