Teismas nutraukė „Molotovo kokteilius“ į Seimą mėčiusio jaunuolio bylą

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį nutarė atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės šių metų vasarį į Seimo rūmus „Molotovo kokteilius“ mėčiusį jaunuolį pagal laidavimą ir nutraukti jo atžvilgiu iškeltą bylą.

 Seimas „Molotovo kokteiliais“ buvo apmėtytas 2022 m. kovo viduryje.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Seimas „Molotovo kokteiliais“ buvo apmėtytas 2022 m. kovo viduryje.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2023, 5:11 PM

Teismas nusprendė asmenį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės ir perduoti jį laiduotojos atsakomybei, nustatant dviejų metų laidavimo terminą be užstato. Teismo sprendimu, baudžiamoji byla jaunuolio atžvilgiu nutraukiama.

Vilniaus miesto apylinkės teismas kartu nutarė asmeniui skirti baudžiamojo poveikio priemonę – 50 valandų nemokamų darbų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų ar kitose valstybinėse ar nevalstybinėse įstaigose bei organizacijose, juos išdirbant per 6 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Teismas jaunuoliui ir už jį laiduojančiam asmeniui išaiškino, kad tuo atveju, jei jaunuolis laidavimo metu padarys naują baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, teismas gali panaikinti sprendimą atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės ir spręsti dėl šio asmens baudžiamosios atsakomybės už visas padarytas veikas.

Šis teismo sprendimas apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

ELTA primena, kad šių metu vasarį Vilniaus apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 20-mečiui buvo pateikti kaltinimai pasikėsinimu sugadinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu bei viešosios tvarkos pažeidimu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai kovo 17-osios naktį Vilniuje, priešais Seimo rūmų vartus, maskuodamas savo veidą mova bei kepure, jaunas vyras išmėtė 99 popieriaus lapus su tekstu, propaguojančiu smurtines idėjas.

Anot prokuratūros, po to jis metė kelis akmenis į Seimo rūmų pastatą ir vartus, padegė du butelius su padegamuoju mišiniu, vadinamu „Molotovo kokteiliu“, juos vieną po kito sviedė į Seimo vidinį kiemą bei pastato sienoje esantį langą. Teisėsaugos duomenimis, nusikaltimo jis nebaigė dėl nuo jo valios nepriklausančių priežasčių, nes buteliuose esantis padegamasis skystis užsidegė tik buteliams nukritus ant grindinio ir didelės žalos nepadarė.

Pranešama, kad tą naktį vaikiną sulaikė Seimo rūmus saugoję apsaugos pareigūnai.

Tyrimo duomenimis, 20-metis vilnietis vandališkų veiksmų ėmėsi iš asmeninių paskatų, siekdamas išreikšti nepasitenkinimą esama valdžia bei santvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.