Vyrui sostinėje uždažius vaivorykštės spalvų perėją, pradėtas tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir kurstymo

Prieš kelias savaites Vilniuje, Pylimo gatvėje, vyrui uždažius vaivorykštės spalvų perėją, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir kurstymo.

 Uždažyta vaiovorykštinė perėja Vilniuje.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Uždažyta vaiovorykštinė perėja Vilniuje.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2023, 4:30 PM

„Vilniaus miesto 3-ajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 284 straipsnį ir Baudžiamojo kodekso 170 straipsnį“, – Eltai pirmadienį patvirtino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas.

Anksčiau policija buvo patvirtinusi, kad tyrimas, reaguojant į minėtą incidentą, vyko tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Baudžiamojo kodekso (BK) 284 straipsnyje, kuriame numatyta atsakomybė už viešosios tvarkos pažeidimą, nurodoma, jog tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

BK 170 straipsnyje nustatyta atsakomybė už kurstymą, tai yra už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę. Šiame straipsnyje numatyta, kad tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

ELTA primena, kad liepos 1 d. vakarą policija gavo pranešimą apie tai, kad Vilniuje, Pylimo gatvėje, vyras uždažė vaivorykštės spalvų perėją, kuri buvo neseniai paryškinta LGBTQ+ eitynių sostinėje proga.

Kaip skelbė portalas „Delfi“, tądien žmonės perėją užpaišiusį asmenį sulaikė, jam neleido pasišalinti. Skelbta, kad dar dažantį perėją žmonės vyrą bandė drausminti ir gėdinti, tačiau šis pagrasino, kad dažais išterlios ir žmones. Atvykusiems policijos pareigūnams tuomet vyras paaiškino, kad perėja jam nepatinka dėl asmeninių įsitikinimų, todėl ją ir uždažė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.