Vienas teismas išteisino, aukštesnis nuteisė – 68 metų vyras už mažametės prievartavimą siunčiamas į kalėjimą

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorės apeliacinį skundą išnagrinėjęs Lietuvos apeliacinis teismas 68-erių metų vyrą pripažino kaltu dėl mažametės seksualinio prievartavimo ir skyrė jam 3 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Žemesnės instancijos teismas kaltinamąjį dėl šios nusikalstamos veikos buvo išteisinęs.

 Už mažametės seksualinį prievartavimą vyras pasiųstas į kalėjimą.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Už mažametės seksualinį prievartavimą vyras pasiųstas į kalėjimą.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2023, 1:45 PM

Bylos duomenimis, Šiaurės Lietuvoje gyvenantis vyras savo namuose tvirkino tris jaunesnius negu šešiolikos metų giminaičius. Turimais duomenimis, vienos iš mažamečių atžvilgiu kaltinamasis naudojo ir seksualinę prievartą.

Už tai vyrui buvo pareikšti kaltinimai pagal du Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnius – 153 straipsnio 1 dalį bei 150 straipsnio 4 dalį. 2023 metų kovą Šiaulių apygardos teismas pripažino vyrą kaltu tik dėl mažamečių tvirtinimo ir skyrė jam laisvės apribojimo bausmę 2 metams. Jis taip pat buvo įpareigotas per šešis mėnesius neatlygintinai išdirbti 60 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis. Jam uždrausta bendrauti su nukentėjusiaisiais.

Teismo sprendimu nuteistajam priteista atlyginti ir 3 000 eurų neturtinę žalą.

Su tokiu teismo sprendimu nesutiko valstybinį kaltinimą palaikiusi prokurorė L.Mažeikienė ir apskundė jį apeliacine tvarka. Baudžiamąją bylą pagal prokurorės skundą išnagrinėjęs Lietuvos apeliacinis teismas sutiko su jame išdėstytais argumentais ir pripažino vyrą kaltu už nusikalstamą veiką, dėl kurios jis anksčiau buvo išteisintas.

Lietuvos apeliacinio teismo sprendimu nuteistajam skirta reali 3 metų 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė ir priteista atlyginti 3 000 eurų dydžio neturtinė žala.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.