Plungės policija sučiupo jau 6 kartus teistą dviratininką, įtariamą iš senolių rankų plėšus rankines

Liepos 19 d. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Plungės rajono policijos komisariato pareigūnai sulaikė jauną vyrą, kuris įtariamas tuo, kad Plungės mieste važiuodamas dviračiu išplėšė iš rankų ir taip pavogė dviejų senjorių rankines.

Antrankiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Klaipėdos apskrities VPK

2023-07-20 15:31

Ikiteisminius tyrimus dėl vagysčių pradėjusiems pareigūnams sulaikyti galimą įtariamąjį padėjo ir iš piliečių gauta informacija bei vaizdo stebėjimo kamerų fiksuotų vaizdo įrašų Plungės mieste analizė, iš kurios buvo nustatyta, kad dar iki vagystės nukentėjusios senjorės buvo sekamos, o vėliau esant tinkamam momentui, iš jų rankų buvo išplėštos rankinės.

Pirmoji vagystė buvo įvykdyta liepos 9 d. apie 11 val. 15 min., kai 1944 m. gimusiai moteriai einant J.T.Vaižganto gatve, Plungės m., pravažiuodamas dviratininkas iš rankų išplėšė ir pavogė jos rankinę, kurioje buvo 300 eurų grynųjų pinigų, mobiliojo ryšio telefonas „Nokia“ ir finansinės įstaigos mokėjimo kortelė, dėl ko jai buvo padaryta bendra 340 eurų turtinė žala.

Kita – 1935 m. gimusi moteris – tokiu pat būdu nukentėjo liepos 16 d. apie 11 val. 30 min., eidama Rietavo gatve – pagrobtoje rankinėje buvo piniginė, asmens dokumentas ir 5 eurai grynųjų pinigų, dėl ko jai padaryta bendra 50 eurų turtinė žala.

Sulaikytam, praeityje šešis kartus teistam vyrui įtarimai pareikšti dėl vagysčių.

Anksčiau už plėšimą ir vagystes jau teistam vyrui gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl prokuroro kreipimosi į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo sulaikytam vyrui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?