Prokuratūra į teismą siunčia bylą, kurioje buvęs FNTT direktorius K. Jucevičius kaltinamas prekyba poveikiu

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai prekyba poveikiu pareikšti buvusiam Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriui Kęstučiui Jucevičiui.

Buvęs FNTT vadovas K. Jucevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Buvęs FNTT vadovas K. Jucevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Jul 20, 2023, 2:59 PM, atnaujinta Jul 20, 2023, 3:01 PM

Tyrimo duomenimis, buvęs FNTT vadovas K.Jucevičius, pasinaudodamas savo pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, galimai savo naudai reikalavo duoti, susitarė priimti ir priėmė 2 000 eurų kyšį, pažadėjęs paveikti FNTT pareigūnus, kad šie neteisėtai veikų vykdydami įgaliojimus – pakeistų asmens procesinį statusą FNTT atliekamame ikiteisminiame tyrime.

Buvęs FNTT direktorius STT pareigūnų buvo sulaikytas š.m. sausio mėn. iš karto po galimo kyšio paėmimo. Po apklausos jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi, pažintimis ar kita tikėtina arba tariama įtaka valstybės ar savivaldybės institucijai, jų valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui savo naudai susitarė priimti arba reikalavo duoti kyšį, arba priėmė kyšį, pažadėjęs paveikti atitinkamą instituciją, valstybės tarnautoją ar jam prilygintą asmenį, kad šie teisėtai ar neteisėtai veiktų ar neveiktų vykdydami įgaliojimus, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.