Šalčininkų rajone girto vairuotojo kelionė baigėsi griovyje: kartu įkliuvo ir į pagalbą atvykęs įkaušęs traktoriaus vairuotojas

Trečiadienį apie 7 val. 19 min. buvo gautas pranešimas, kad Šalčininkų rajone, Akmenynės seniūnijoje, prie Duksių kaime, apsivertė automobilis „Škoda“, kurio vairuotojas galimai girtas.

Neblaivaus vairuotojo ir jo keleivės rytinė kelionė baigėsi griovyje.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Neblaivaus vairuotojo ir jo keleivės rytinė kelionė baigėsi griovyje.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Jul 20, 2023, 1:26 PM

Vilniaus apskrities VPK praneša, kad policijos pareigūnams vykstant į įvykio vietą, kelio Akmenynė–Duksiai 2 km, buvo pastebėtas traktorius „MTZ 82“, kurio vairuotojas lanksčia vilktimi tempė automobilį „Škoda Octavia“. Abi transporto priemonės buvo sustabdytos patikrinimui. Paaiškėjo, kad MTZ traktoriaus vairuotojas tempė būtent tą patį „Škoda“ automobilį, kuris prieš tai buvo pastebėtas apvirtęs griovyje.

Prie „Škoda“ vairo sėdėjo 29-erių metų amžiaus vyras, Vilniaus miesto gyventojas, neturintis teisės vairuoti transporto priemones. Patikrinus alkoholio matuokliu, vairuotojui nustatyta 2,14 prom. Kartu su vyru važiavo jo mergina, vietos gyventoja. Laimei, nei vairuotojas, nei keleivė eismo įvykio metu nenukentėjo.

Vairuotojui pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281¹ str. 1 d. Įtariamajam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Automobilis uždarytas į saugojimo aikštelę ir, tikėtina, bus konfiskuotas.

Aiškinantis įvykio aplinkybes, paaiškėjo, kad traktorių MTZ vairavo 65-erių metų amžiaus vyras, Akmenynės seniūnijos, Kurmelionių kaimo, gyventojas. Būtent jo elgesys pareigūnams sukėlė įtarimų dėl jo sugebėjimų toliau vairuoti sunkiasvorę žemės ūkio techniką, kadangi kalbėjo buvo nerišliai, o iš burnos sklido alkoholio kvapas.

Pareigūnų nuojauta neapgavo – alkoholio matuoklis parodė 1,24 prom.

Traktorininko atžvilgiu pradėta admininstracinio nusižengimo bylos teisena, jam gresia bauda iki vieno tūkstančio vieno šimto eurų ir traktorininko pažymėjimo atėmimas iki vienerių metų šešių mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.