Teismas atmetė prašymą į laisvę paleisti nusikalstamo susivienijimo organizatorių

Kauno apylinkės teismas praneša, kad Kaišaidorių rūmai ketvirtadienį išnagrinėjo Lietuvos kalėjimų tarnybos pateiktą lygtinio laisvės iš laisvės atėmimo vietų įstaigos komisijos nutarimą nusikalstamo susivienijimo organizatoriui R.S. taikyti lygtinį paleidimą ir šį prašymą atmetė.

Kauno apylinkės teismas atmetė prašymą į laisvę paleisti nusikalstamo susivienijimo organizatorių.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kauno apylinkės teismas atmetė prašymą į laisvę paleisti nusikalstamo susivienijimo organizatorių.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 1:41 PM

Skelbiama, kad 2018 m. gegužės 2 d. buvo paskelbtas nuosprendis byloje, kurioje R.S. dėl nusikalstamo susivienijimo organizavimo ir vadovavimo buvo nuteistas 12 metų laisvės atėmimo bausme. Šioje byloje dėl dalyvavimo organizuoto nusikalstamumo veikloje buvo nuteisti ir kiti 22 grupuotės nariai.

Bylos duomenimis, žmonės nuteisti už tai, kad laikotarpiu nuo 2008 m. vasario 18 d. iki 2012 m. sausio 25 d. Vilniuje apvogė daugiau kaip 70 butų ir namų, taip pat dėl to, jog prievartavo turtą ir apgaule užvaldė asmenų, kurie neteisėtai disponavo akcizinėmis prekėmis, turtą.

2018 metų nuosprendžiu buvo įrodyta, kad R.S. vadovavo nusikalstamo susivienijimo veiklai ir jo narių daromiems nusikaltimams, koordinavo nusikalstamo susivienijimo narių veiksmus, prižiūrėjo vidinių elgesio taisyklių ir drausmės laikymąsi, sprendė konfliktus su kitas nusikalstamas veikas darančiais žmonėmis, rinko informaciją apie didelėmis pinigų sumomis, vertingomis prekėmis ir akcizais neapmokestintomis cigaretėmis disponuojančius asmenis, sistemino ją, rengė pats ir patvirtindavo kitų susivienijimo narių jau parengtus nusikalstamos veiklos planus, rūpinosi ginklų, sprogstamųjų medžiagų, transporto, ryšio ir kitokių techninių priemonių įgijimu ir saugojimu, rinko ir kaupė lėšas, gautas iš nusikalstamos veiklos, paskirstė nusikalstamo susivienijimo nariams vaidmenis.

Teismas, nagrinėdamas teikimą pažymėjo, kad lygtinis paleidimas iš nuteisto žmogaus reikalauja maksimalios jo elgesio korekcijos, kuri leistų daryti abejonių nekeliančią išvadą dėl tolesnio, išimtinai vien tik teisėto jo elgesio.

Tuo tarpu nuteistojo R.S. elgesyje vis dar stebimi nusikalstamą elgesį didinantys kriminogeniniai veiksniai. Teismas taip pabrėžė, jog nuteistasis, kalbėdamas apie nusikalstamas veikas, už kurias šiuo metu atlieka bausmę, savo kaltę kategoriškai neigia, nesiekia analizuoti nusikalstamo elgesio priežasčių bei pasekmių.

Atsižvelgus į visas aplinkybes, Kauno apylinkės teismas priėmė nutarimą atsisakyti patvirtinti Lygtinio paleidimo iš laisvės atėmimo vietų įstaigos komisijos nutarimą taikyti nuteistajam R.S. lygtinį paleidimą iš laisvės atėmimo vietų įstaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.