Kaune – mirtini spąstai verslininkui: žudikai turėjo žiaurų ir kruopštų planą

Verslininką į spąstus įviliojo Kaune, o po to nužudė. Tokie sunkūs kaltinimai prislėgė du jaunus vyrus, kurie naktį atvyko su verslininku susitikti nuošaliame Žaliakalnio privačių namų kvartale.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija ir greitoji pagalba.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija ir greitoji pagalba.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 23, 2023, 10:20 AM

„Prieš abu kaltinamuosius surinkta svarių įrodymų, nors visiškai prisipažįsta tik vienas jų“, – pranešė Kauno prokuroras Vytautas Gataveckas, perdavęs bylą į teismą.

Anksčiau ne kartą teisti 27 metų Egidijus Karinauskas iš Jonavos rajono ir 23 metų kaunietis Nerijus Narimovas pažinojo 54 metų verslininką, užsiėmusį statybos įrankių prekyba.

Nusikaltimo planas sukurtas vieno susitikimų metu jiems išvydus verslu užsiėmusio vyro piniginėje pluoštus banknotų.

Kaune gyvenusiam verslininkui buvo pasiūlyta pirkti statybinius įrankius, kuriuos E.Karinauskas ir N.Narimovas vėlų žiemos vakarą pažadėjo atvežti į atokią valdą Liškiavos gatvėje. Manoma, kad vieta buvo parinkta neatsitiktinai, nes jos šeimininkai ten negyveno.

Užpuolimui buvo kruopščiai pasiruošta – jaunuoliai iš anksto pasirūpino ir specialiomis žirklėmis, kuriomis nukirpo ant šios valdos vartų buvusią spyną.

Verslininkui atvykus sutartu laiku šių metų sausio 10-osios vakarą prie privataus namo jam buvo suduoti smūgiai į galvą, o paskui jis pasmaugtas.

Žudikai žinojo, kad šiame sklype žmonės nuolat negyvena, tad kūnas gali būti aptiktas negreitai. Iš gatvės jo pamatyti nėra galimybių.

Kriminalistų žiniomis, pasmaugę auką žudikai paliko ten kūną ir dingo pagrobę automobilį, tris telefonus ir pinigus.

Nusikaltėliai vylėsi, kad verslininkas atsiveš didelę sumą, tačiau pastarasis buvo pasiėmęs tiktai kelis šimtus eurų.

Po žmogžudystės abu sėbrai, sprukdami aukos „Opel Zafira“, Neveronių seniūnijoje (Kauno r.) esančioje miškingoje vietovėje pateko į avariją – slidžiame kelyje nesuvaldytas automobilis rėžėsi į medį.

Bendrininkai išsikvietė pažįstamą, kuris juos pristatė į namus. Miške paliktą sudaužytą transporto priemonę po kurio laiko aptiko vietos gyventojas ir apie radinį pranešė policijai.

Praėjus keturioms dienoms nuo nusikaltimo, sausio 14-ąją, aukos palaikus aptiko Liškiavos gatvėje esančio sklypo savininkas, kartkartėmis atvykstantis prižiūrėti valdos.

Policija ir prokuratūra kelias savaites intensyviai dirbo, kol pavyko nustatyti įtariamuosius.

N.Narimovas per apklausą patvirtino kartu su bendrininku smaugęs auką, tačiau neigė, kad jo veiksmai lėmė žmogžudystę. O E.Karinauskas savo kaltę nužudymo byloje visiškai pripažino.

Belangėje teismo laukiantiems sėbrams gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų. E.Karinauskas anksčiau jau buvo teistas už nepilnamečio asmens išprievartavimą, plėšimą ir sveikatos sutrikdymą, o N.Narimovas teisiamųjų suole dukart buvo atsidūręs už sveikatos sutrikdymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.