Prieš teismą stos dukart iš kalėjimo pabėgęs kalinys

Kauno apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl kalinio pabėgimo. Recidyvistu pripažintas 36 metų vyras iš pradžių savavališkai pasišalino iš bausmės atlikimo vietos, o pareigūnų po poros dienų surastas ir nuvežtas atgal, dar kartą paspruko ir buvo sulaikytas tik beveik po mėnesio.

 Jonas Rylovas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Jonas Rylovas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Jul 25, 2023, 1:07 PM, atnaujinta Jul 25, 2023, 2:24 PM

Tyrimo duomenimis, prieniškis Jonas Rylovas, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę Lietuvos kalėjimų tarnybos Pravieniškių 1-ojo kalėjimo atviro tipo bausmės atlikimo vietoje, šiemet, birželio 11-osios popietę, slapta iš ten pabėgo. Po dviejų dienų bėglį viename Kauno parkų pastebėjo ir sulaikė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Sulaikytąjį po dviejų dienų Pravieniškių pirmojo kalėjimo atviro tipo bausmės atlikimo vietos pareigūnai atvežė atgal į bausmės atlikimo vietą.

Tačiau birželio 15 d., po Pravieniškių 1-ajame kalėjime Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriuje įvykusios apklausos vežamas atgal į bausmės atlikimo vietą, lauke prie vartų vienam iš lydinčių pareigūnų atidarius tarnybinio automobilio duris, J.Rylovas puolė bėgti. Nors į gaudynes įsijungė ir daugiau pareigūnų, miškingoje, pelkėtoje vietovėje bėglio jiems sulaikyti nepavyko.

Šįkart kaltinamasis laisvėje praleido beveik mėnesį ir tik liepos 9 dieną Druskininkuose buvo sulaikytas Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų.

J.Rylovas savo kaltę pripažįsta visiškai, tačiau jo atsakomybę sunkina tai, kad nusikalstamas veikas padarė būdamas recidyvistu. Įtariama, kad neteisėtai būdamas laisvėje, jis įvykdė kelias vagystes, dėl to jo atžvilgiu yra atliekami kiti ikiteisminiai tyrimai.

Baudžiamojo kodekso 241 str. („Kalinio pabėgimas“) numato areštą arba laisvės atėmimą iki 3 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.