Kaune prieš teismą stojo du recidyvistai, pakelės griovyje skandinę vyrą

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje 14 kartų teistas S.G. ir 6 teistumus turintis V.S. kaltinami dėl grasinimo nužudyti bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Jul 27, 2023, 4:10 PM

S.G. ir V.S. kaltinami, jog 2019 metų rugsėjo 24 d., siekdami sukelti nukentėjusiajam nerimą ir baimę, grasino jį nužudyti. Manoma, jog kaltinamieji, iš automobilio ištraukę nukentėjusįjį, prieš jį smurtavo bei grasino nužudyti. Taip pat įtariama, jog nukentėjusiajam bandant pabėgti, kaltinamieji jį pagavo ir nutempė į griovį su vandeniu, kuriame nukentėjusįjį bandė skandinti, kišant galvą po vandeniu.

Vyrai taip pat kaltinami, jog vienoje iš automobilių stovėjimo aikštelių prieš nukentėjusįjį smurtavo ir sukėlė jam nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Ikiteisminio tyrimo metu abu kaltinamieji savo kaltės nepripažino, tačiau teisiamųjų posėdžių metu savo kaltę pripažino visiškai.

Teisminio nagrinėjimo metu buvo paskelbta pertrauka, nes kaltinamasis S.G., atlikdamas laisvės atėmimo bausmę, buvo pabėgęs iš įkalinimo įstaigos. Šiuo metu vykstančiuose teismo posėdžiuose apklausiami liudytojai.

Baudžiamoji byla nagrinėjama pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba dėl žmogaus terorizavimo. Griežčiausia už šias nusikalstamas veikas numatoma bausmė – laisvės atėmimas iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.