Prokuratūra į teismą siunčia buvusio Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus V. Šiliausko bylą

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Kauno apygardos teismui su kaltinamuoju aktu perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl kyšininkavimo pareikšti buvusiam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui Viliui Šiliauskui.

Vilius Šiliauskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilius Šiliauskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2023, 9:54 AM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, V.Šiliauskas, būdamas valstybės tarnautoju, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriumi, 2021–2022 m. laikotarpyje savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš vienos uždarosios akcinės bendrovės vadovo kyšius, kurių bendra suma – 260 000 eurų (8 nusikalstamos veikos epizodai).

Kyšiai mokėti už palankumą ateityje ir teisėtą įtariamojo veikimą vykdant įgaliojimus, t.y. organizuoti savivaldybės administracijos darbą, administruoti savivaldybės asignavimus, kitus piniginius išteklius ir turtą, priimant sprendimus, susijusius su Kauno miesto savivaldybės ir minimos bendrovės sutarčių vykdymu ir jų administravimu.

Šių metų gegužę šios bendrovės vadovas buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės remiantis Baudžiamojo kodekso 227 str. 6 d.: „Jeigu kyšio iš jo buvo reikalaujama ar provokuojama duoti kyšį ir jis, tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlęs ar pažadėjęs duoti arba davęs kyšį, per įmanomai trumpiausią laiką, bet ne vėliau negu iki jo pripažinimo įtariamuoju, savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugos institucijai, taip pat jeigu kyšį jis pažadėjo duoti ar davė su teisėsaugos institucijos žinia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.