Košmariškas išpuolis Prienų rajone: du užpuolikai auką bandė paskandinti griovyje

Prienų rajone du recidyvistai užpuolė automobilyje buvusį kaunietį, išvilko jį į lauką ir bandė skandinti griovyje. Tokie kaltinimai buvo pateikti anksčiau jau 14 kartų teistam 28 metų Svajūnui Gilvickui ir 6 kartus teistam 35 metų Vidui Stanišauskui.

Prienų rajone du recidyvistai užpuolė automobilyje buvusį kaunietį, išvilko jį į lauką ir bandė skandinti griovyje.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Prienų rajone du recidyvistai užpuolė automobilyje buvusį kaunietį, išvilko jį į lauką ir bandė skandinti griovyje.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2023, 5:08 PM

Kauno apylinkės teisme šiuo metu nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje raseiniškis S.Gilvickas ir iš Utenos kilęs V.Stanišauskas kaltinami beveik prieš ketverius metus įvykdę brutalų užpuolimą.

Paskutinis posėdis įvyko šią savaitę, jo metu buvo apklausti liudytojai, kiti bylos dalyviai.

Pasak nukentėjusiojo, su smurtautojais jis buvo pažįstamas. Dėl tarpusavio nesutarimų vyras sulaukė grasinimų nužudyti.

Tyrėjų duomenimis, 2019 metų rugsėjo 24 dieną prieš pat vidurnaktį Skriaudžių miestelyje (Prienų r.) vyriškis buvo šiurkščiai ištrauktas iš automobilio – užpuolikai jį daužė kumščiais ir spardė.

Vyras bandė pabėgti, tačiau netrukus buvo sugautas ir nutemptas iki griovio su vandeniu. Prokurorų tvirtinimu, vyriškį mėginta skandinti – galva nardinta po vandeniu, jis buvo bauginamas.

Nukentėjusiajam Skriaudžiuose vis dėlto pavyko pabėgti, bet smurtas po kelių valandų pasikartojo Kaune.

Tas pats vyriškis rugsėjo 25-ąją apie 4 valandą nakties buvo užpultas Šilainių rajone esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Ten S.Gilvickas ir V.Stanišauskas smogė jam į veidą.

Sumuštam kauniečiui nustatytas vidutinio sunkumo sveikatos sutrikdymas.

Kriminalistams išsiaiškinus įtariamuosius skriaudikus, ikiteisminio tyrimo metu jie kaltę neigė, tačiau bylą atvertus teismui prisipažino. Jiems buvo pareikšti kaltinimai dėl sužalojimo ir grasinimo nužudyti.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad aukai buvo siekiama sukelti nerimą ir baimę dėl praeityje kilusių ginčų.

S.Gilvickas nuosprendžio laukia būdamas už grotų, o jo bendrininkui skirta intensyvi priežiūra nešiojant elektroninę apykoję.

Bylos nagrinėjimas teisme kurį laiką strigo, nes 2022 m. spalio pabaigoje S.Gilvickas buvo pabėgęs iš Pravieniškių pataisos namų – teko posėdį atidėti.

Bėglys buvo sučiuptas praėjus daugiau nei mėnesiui nuo pabėgimo. S.Gilvickas buvo pasišalinęs iš įkalinimo vietos ir praėjusių metų kovą.

Tačiau tąsyk pareigūnams paskambino jo sugyventinė ir pareiškė, kad vyras pats nori sugrįžti į koloniją.

S.Gilvickas ir V.Stanišauskas anksčiau teisiamųjų suole buvo atsidūrę už plėšimus, vagystes, kitus nusikaltimus. Jei bus pripažinti kaltais ir paskutinėje byloje, jiems grės papildomas įkalinimas iki 3 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.