Pasienio pareigūnų nuojauta nepagavo: „Subaru“ vairuotojas įkliuvo pilnomis kišenėmis kvaišalų

Eiliniam patikrinimui pasienyje su Baltarusija sustabdę automobilį pasieniečiai jame aptiko, įtariama, kvaišalų.

„Subaru“ vairuotojas pasieniečiams įkliuvo su kvaišalais.<br> VSAT nuotr.
„Subaru“ vairuotojas pasieniečiams įkliuvo su kvaišalais.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2023, 12:58 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), pirmadienį po pietų VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnų ekipažas pasienio ruože ties Vilniaus rajono Mostiškių kaimu, kelyje Lavoriškės – Mostiškės, patikrinti sustabdė automobilį „Subaru Forester“.

Vairuotojo, 33-ejų metų Vilniaus rajono gyventojo ir transporto priemonės dokumentai VSAT pareigūnams įtarimų nesukėlė. Automobiliu kaip keleiviai taip pat vyko du žmonės. Jie pateikė asmens dokumentus, išduotus 26-erių ir 33-ejų Vilniaus rajono gyventojams.

Patikros metu VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį, kad vairuotojo kelnių kišenės yra išsipūtusios. Kilus įtarimams, paprašė parodyti jų turinį. Asmens apžiūros metu kelnių kišenėje iš cigarečių pakelio „Parlament“ pasieniečiai ištraukė keturis plastikinius maišelius su galimai narkotinėmis medžiagomis.

Netrukus įtartini žmonės ir transporto priemonė buvo pristatyti į Lavoriškių pasienio užkardą detaliam automobilio ir asmeninių daiktų patikrinimui. Apžiūros metu tarp vairuotojo asmeninių daiktų pasieniečiai rado dar vieną plastikinį maišelį su panašia į augalinės kilmės tamsios spalvos susmulkinta mase, galimai narkotinėmis medžiagomis (kanapėmis).

Iš viso rasta apie 7 gramus, įtariama, kvaišalų.

Kadangi trejulė per valstybės sieną nevyko, pasieniečiai juos ir galimai narkotines medžiagas perdavė policijos pareigūnams, kurie toliau aiškinsis įvykio aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.