Panevėžietį į teisiamųjų suolą atvedė šūvis į pažįstamą vyrą

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje užsienyje gyvenantis 41 metų panevėžietis R.Š. kaltinamas sunkiu sveikatos sutrikdymu, neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu, šaudmenimis bei narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir viešosios tvarkos pažeidimu.

Revolveris.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Revolveris.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Aug 2, 2023, 8:43 AM

Incidentas, per kurį buvo pašautas žmogus, vieno Panevėžio daugiabučio kieme įvyko pernai, gruodžio 21-osios vakarą. Tyrimo duomenimis, kaltinamasis pažįstamą panašaus amžiaus vyrą pasikvietė pasikalbėti, nes pastarasis šiek tiek anksčiau tą vakarą konfliktavo su R.Š. broliu.

Manoma, kad pokalbio metu kaltinamasis išsitraukė atsineštą iš namų ginklą, šovė į pašnekovą ir pabėgo.

Sužeistas į pilvą vyras buvo greitąja nuvežtas į ligoninę ir operuojamas. Vėliau teismo medicinos ekspertai jam nustatė sunkų sveikatos sutrikdymą.

Tą patį vakarą policijos pareigūnai įtariamąjį sulaikė jo nuomojamame bute. R.Š. namuose buvo rastas nedidelis kiekis narkotinių medžiagų – kanapių. Vėliau jis kriminalistams pasakė, kur laiko ginklą, kuriuo sužalojo iš matymo pažįstamą vyrą. Atlikus ginklo ekspertizę paaiškėjo, kad tai – perdirbtas revolveris. Kartu buvo rasti ir 7 vienetai 5,6 kalibro šovinių.

Baudžiamajame kodekse už sunkų sveikatos sutrikdymą numatytas laisvės atėmimas iki 10 metų, už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis – bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Tas, kas neteisėtai laikė nedidelį kiekį narkotinių medžiagų neturėdamas tikslo jų parduoti ar kitaip platinti, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba bauda, arba areštu. Analogiškos bausmės arba laisvės atėmimas iki 2 metų gresia už viešosios tvarkos pažeidimą.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.