Dronu skraidintas kontrabandininkų krovinys tikslo nepasiekė

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai, vykdydami tarnybą Vitkiškių kaimo (Vilniaus r.) apylinkėse, netoli valstybės sienos, išgirdo garsą, būdingą bepilotei skraidyklei. Pasieniečiai blokavo įvykio rajoną ir skubiai pradėjo intensyvias paieškas.

 Cigaretės.<br> VSAT nuotr.
 Cigaretės.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Aug 4, 2023, 3:54 PM

Vietovei blokuoti buvo pasitelktos papildomos pasieniečių pajėgos – atvykus kinologui su tarnybiniu šunimi, atliekta vietovės apžiūra. Operacija buvo sėkminga: anksčiau minėto kaimo apylinkėse, apie 1,5 km nuo valstybės sienos, aptikti trys stačiakampio formos ryšuliai. Juose buvo 1500 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Tokio krovinio vertė, įskaičiavus privalomus Lietuvoje sumokėti mokesčius yra daugiau nei 6 tūkst. eurų. Cigaretės laikinai saugomos Lavoriškių pasienio užkardoje.

Po valandos tęsdama paiešką ir blokuojant pažeidimo rajoną Lavoriškių užkardos sargyba ties Vilniaus rajono Puntūzų kaimu patikrinimui sustabdė automobilį „Citroen“ su Jungtinės Karalystės registracijos numeriais. Automobilį vairavo 33-ejų Lietuvos pilietis. Kartu su juo vyko 23-ejų lietuvė. Patikrinimo metu automobilio salone, po sėdyne buvo rasta radijo stotelė „Baofeng“. Nei vienas vykusiųjų negalėjo paaiškinti, kam ji skirta.

Sulaikius asmenis išsiaiškinta, kad tai Vilniaus rajono gyventojai. Patikrinę dokumentus, pasieniečiai nustatė, kad asmuo pakartotinai vairavo transporto priemonę, kai atimta teisė vairuoti. Už vairavimą neturint tam teisės pasieniečiai skyrė 900 eurų baudą ir teisę vairuoti atėmė dar 18 mėnesių.

Taip pat nustatyta, kad abu piliečiai, esant paskelbtai valstybės lygio ekstremaliai situacijai į pasienio ruožą pateko neturėdami VSAT išduoto leidimo. Už tai jiems skirti įspėjimai.

Dėl šio įvykio atliekamas tyrimas. Aiškinamasi, ar būtent šio krovinio ir ieškojo tiedu pasieniečių užklupti amenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.