Vaistai iš Baltarusijos nepateko į mūsų šalį

Savaitės pradžioje Šalčininkų kelio poste nustatyti du atvejai, kai buvo bandoma iš Baltarusijos į Lietuvą atgabenti vaistų – muitininkai sulaikė beveik 3 kg vaistinių preparatų.

 Sulaikyti vaistai.<br> Muitinės departamento nuotr.
 Sulaikyti vaistai.<br> Muitinės departamento nuotr.
 Sulaikyti vaistai.<br> Muitinės departamento nuotr.
 Sulaikyti vaistai.<br> Muitinės departamento nuotr.
 Sulaikyti vaistai.<br> Muitinės departamento nuotr.
 Sulaikyti vaistai.<br> Muitinės departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Muitinės departamentas

Aug 4, 2023, 9:07 AM, atnaujinta Aug 4, 2023, 9:27 AM

Į Šalčininkų kelio postą pėsčiomis atvykusi Baltarusijos Respublikos pilietė muitinio tikrinimo metu žodžiu deklaravo, kad draudžiamų daiktų ir ribojamų prekių neturi. Muitinės pareigūnams įvertinus pilietės vykimų į Lietuvą skaičių per savaitę, kilo įtarimų, kodėl pilietė taip dažnai lankosi Lietuvoje.

Paklausus, kokiu tikslu vykstama į Lietuvą, moteriškė nesugebėjo tiksliai atsakyti. Todėl pareigūnai nutarė patikrinti ant dviračio gabenamus maišus.

Tikrinimo metu ir paaiškėjo, kad į drabužius moteris buvo susukusi daugiau nei pusė kilogramo (0,64 kg) įvairių vaistų.

Tą pačią dieną automobiliu iš Baltarusijos vykęs Lietuvos pilietis taip pat žodžiu prisiekinėjo muitininkams, kad neveža jokių draudžiamų ar ribojamų prekių. Tačiau patikrinus taip pat dažnai į Baltarusiją važinėjančio vyro automobilį paaiškėjo, kad jo daiktuose, maišuose, tarp asmeninių daiktų buvo prikaišiota nedeklaruotų 1,98 kilogramo vaistinių preparatų.

Tolesnio tyrimo metu paaiškėjo ir tai, kad šis vyriškis yra jau ne kartą baustas už neteisėtą disponavimą vaistiniais preparatais (prekyba vaistais).

Abiem asmenims, bandžiusiems neteisėtai įvežti į Lietuvą vaistus, surašyti administracinio nusižengimo protokolai dėl kontrabandos.

Administracinių nusižengimų kodeksas skelbia, kad prekių, pinigų ar kitų privalomų pateikti muitinei daiktų, išskyrus kilnojamąsias kultūros vertybes, šaunamuosius ginklus, šaudmenis, sprogmenis, sprogstamąsias, radioaktyviąsias medžiagas ar kitas strategines prekes, Lietuvos Respublikos tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytas tam tikras dopingo medžiagas, nuodingąsias ir stipriai veikiančias, psichotropines ar narkotines medžiagas, jų pirmtakus (prekursorius), gabenimas per Lietuvos Respublikos valstybės sieną nepateikiant jų muitinės kontrolei arba kitaip išvengiant muitinės kontrolės, kai neteisėtai gabenamų prekių, pinigų ar kitų privalomų pateikti muitinei daiktų vertė neviršija penkių bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, užtraukia baudą nuo dviejų šimtų iki vieno tūkstančio vieno šimto dvidešimt eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.